Banchete si spatii de depozitare in acelasi timp
Este una dintre piesele de mobilier care ocupa un singur spatiu, dar are o dubla functionalitate. Intr-un hol, dar si intr-un living, o camera de copii sau inclusiv afara, in gradina, o astfel de bancheta este practivca, fara a face rabat de la aspectul vizual. Singurul dezavantaj este ca, daca vrei sa scoti ceva din lada, va trebui sa deranjezi persoana care aproape sigur va fi tentata sa se aseze pe pernele moi de pe capac... Iata cateva idei, care, desi au un aspect rustic, se potrivesc foart ebine si intr-un interior modern in care este nevoie de o tusa de originalitate.
Este genul de piesa de mobilier care se poate face si prin mijloace proprii: o banca, o lada sau o imbinare a unor piese de lemn, provenite chiar si de la niste paleti se pot transforma intr-o bancheta. Vopsirea, apoi investtia in doua cosuri (sau o perdeluta) si doua perne de sezut este minima.
Primarul orașului gazdă, Mihai Chirica, inginer de profesie, a participat la Recepția de deschidere a celei de-a 32-a Conferințe Naționale AICPS în seara de 5 iunie.
Alocuțiunile din prima zi a Conferinței au punctat, rând pe rând, rolul vital al inginerilor în sectorul construcțiilor și implicarea acestora inclusiv în stabilirea unui cadru legislativ coerent și eficient.
Reprezentantul ISC Iași, dl. inspector Morariu, a numit relația ISC cu proiectanții ca fiind un pilon al siguranței și eficienței în construcții. Această relație profesională dintre ISC și AICPS este o relație fundamentală pentru asigurarea respectării standardelor, reglementărilor și normelor de siguranță in construcții dar și în promovarea inovației în procesele de proiectare și construcție. Împreună vom crea un mediu sigur, durabil, competitiv.
Președintele FPSC, dl. Cristian Erbașu a trecut în revistă o serie de probleme în domeniul construcțiilor printre care și nevoia unei mase critice de formatori care să formeze specialiști. O problemă foarte mare o reprezintă lipsa de personal minim calificat în proiectare. De asemenea a precizat că: Baza problemelor este costul de 3% pentru proiectare, stipulat în prevederile legale și de care nu reușim să scăpăm.