Beton poliuretanic - pardoseala ideala pentru industria alimentara
Indfloor Group a finalizat recent un proiect de pardosire cu beton poliuretanic Eurofloor PU CEM, marca Eurostep. 450 mp de beton poliuretanic au acoperit spatiile de productie din cadrul unui abator din localitatea Iara - Cluj (vezi foto/video)
Datorita nenumaratelor sale avantaje, Indfloor Group va prezinta, pe scurt, cateva dintre caracteristicile acestui tip de pardoseala, potrivit spatiilor din industria alimentara care inregistreaza nenumarate solicitari mecanice, termice si chimice.
Rezistenta mecanica:
Gradul redus de elasticitate al betonului poliuretanic ofera o rezistenta crescuta acestei pardoseli. Astfel, betonul poliuretanic nu poate fi fisurat la impactul cu obiecte deosebit de grele, suporta actiunea mijloacelor de transport prevazute cu roti metalice, etc.
Rezistenta termica:
O pardoseala din beton poliuretanic nu isi va schimba proprietatile in momentul contactului cu temperaturi mari, de peste 100 grade C. Betonul poliuretanic suporta socuri termice, scurgeri zilnice de lichide fierbinti, sau obiecte fierbinti asezate pe pardoseala.
Rezistenta chimica:
Pentru ca betonul poliuretanic este o pardoseala extrem de rezistenta, suporta actiunea acidului lactic, acetic, oleic, citric, bere, antigel, benzina, etc.
Un alt avantaj al acestui tip de pardoseala industriala, este faptul ca poate fi dat in folosinta la scurt timp dupa instalare. Mai exact, pardoseala din beton poliretanic poate fi data in exploatare la numai 36 ore de la aplicare. In acest mod, timpii neproductivi sunt redusi la minim.
Despre betonul poliuretanic si caracteristicile acestuia puteti citi, pe larg, pe site-ul oficial al Indfloor Group, www.indfloor.ro, sectiunea Noutati.