Bucatarii eficiente. Coltare si banchete incastrate, cum si cand?
In multe bucatarii este utilizat in loc de scaun sau banca un coltar sau o bancheta „built-in”, adica fabricata sau constuita direct in spatiul pe care il defineste. Principlaul avantaj este ca economiseste spatiu atat prin forma si potrivirea sa perfecta, cat si pentru ca are spatiu de dpozitare sub locul de stat. Iata o serie de idei in imagini, pe diverse formate de bucatarii, cu cateva precizari pentru o cat mai mare eficienta functionala.
Desi avantajos din punct de vedere practic si, in plus, comod, un coltar trebuie pozitionat astfel incat sa fie usor de accesat. De regula, nimeni nu poate sta in coltul cel mai indepartat, la care accesul este ingreunat de o masa masiva (cu exceptia, poate, a situatiilor in care vin multi copii in vizita si atunci pot fi inghesuiti si aliniati acolo)... O masa usor de tras sau chiar lispa unei mese, o configuratie in forma de L unde doar partea mai scurta este deservita de masa sau o aliniere a doua banci de-o parte si de alta a mesei sunt solutiile pe care vi le ofera imaginile urmatoare.
Mai multe pe Houzz