Casa ce se confunda cu peisajul datorita acoperisului vegetal
Locuinta are doua niveluri. La parter au fost amenajate livingul, bucataria, locul de luat masa si un spatiu multi-media care se deschide spre exterior prin vitrajele glisante. Printr-o scara elicoidala pozitonata in centrul volumului se ajunge la etaj care adaposteste doua dormitoare si o baie comuna. Intreaga structura a casei a fost realizata din lemn pozitionata pe o fundatie din beton armat. Peretii exteriori, de pe cele doua timpane laterale au fost realizati din panouri de policarbonat translucid fixate intr-o structura metalica, un strat generos de termoizolatie si spre interior placi de gips-carton. Un cadru din lemn masiv defineste profilul curb al acoperisului, in timp ce o terasa din deck ridica volumul de la nivelul terenului creand o zona de relaxare in aer liber.Arhitectul Patrick Nadeau si-a proiectat propria locuinta, care datorita formei volumului, a ajuns sa poarte numele Wave House (Casa val) si care face parte din cele 63 de case experimentale construite in apropierea orasului Reims din Franta. Anvelopanta semi-cilindrica, acoperita cu un strat vegetal este elementul definitoriu al arhitecturii casei, aceasta avand atat un rol functional prin gradul ridicat de termoizolare pe care il asigura dar si un rol estetic, ajutand constructia sa se insereze mai bine in cadrul natural incojurator.
Arhitectul a lucrat impreuna cu Pierre Georgel de la firma de amenajari peisagere Ecovegetal pentru conceperea unei combinatii de plante care sa contina lavanda si cimbru impreuna cu sedum, diferite tipuri de ierburi si alte plante perene. „Plantele au fost alese pentru caracteristicele lor estetice si capacitatea lor de a se adapta conditiilor de mediu. Provocarea din punct de vedere tehnic a fost aceea de a realiza inclinatia dorita ceea ce a insemnat dezvoltarea unor sisteme inovatoare pentru retentia apei si a pamantului”. A fost prevazut un sistem automat de irigare dar va fi folosit doar in conditii de seceta.
Locuinta a fost construita cu orientare nord-sud astfel incat sa beneficieze la maxim de soare pentru a mentine interioarele la o temperatura confortabila. Pentru un plus de caldura casa a fost dotata cu o mica soba pe lemne amplasata in zona de zi si cum etajul este doar partial, caldura se distribuie echilibrat in toate spatiile.
Datorita acoperisului vegetal locuinta ajunge sa isi schimbe infatisarea odata cu trecerea anotimpurilor, creand in acelasi timp un micro-climat propice atragerii insectelor si pasarilor.