Casa Flint, eficienta din grija pentru familie si natura
Proiectata de Nick Wilson Architects, casa eco are in componenta lemn din surse controlate, spatii amenajate in functie de soare si de necesarul de lumina, precum si o anvelopanta foarte eficienta care permite familiei sa duca un trai confortabil avand grija de mediul inconjurator in acelasi timp.
Beneficiarii au dorit o astfel de casa dar din punct de vedere al stilului arhtiectural au preferat sa nu fie avangardisti astfel ca echipa de specialisti a exploatat la maxim facilitatile BIM, o gama bogata de materiale naturale, energia solara si puterea vegetatiei.
Parcurgand spatiile casei se remarca o variere a finisajelor si texturilor, dar toate ajung sa se armonizeze si sa defineasca un stil mai traditional, pe gustul clientilor. Mare parte din lucrari au fost realizate de mesteri astfel ca in fiecare zona a casei se regasesc detalii atent lucrate, precum ferestrele si usile realizate pe comanda, feroneria de la mobilierul de bucatarie, porti pentru restrictionarea accesului copiilor integrate in mobilier, manere pentru usi facute special in ton cu designul casei, precum si o masa generoasa in bucatarie.
Folosindu-se de facilitatile BIM (Building Information Modeling) arhitectii au reusit sa creasca eficienta casei si sa exploateze la maxim lumina naturala. Lamelele de pe fatada sudica asigura intimitate zonei de baie si reduc din caldura generata de razele soarelui in miezul zilei. Panourile solare montate pe acoperis asigura caldura in intreaga locuinta iar datorita anvelopantei bine termoizolate, aceasta caldura se mentine usor, fara costuri suplimentare. Acoperisul de deasupra garajului este compus dintr-un strat vegetal cu sedum astfel incat apa de ploaie sa poata fi absorbita mai lent, pentru a nu produce o supra-incarcare a sistemului de colectare.
Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com