Ce trebuie să faci înainte de a renova un apartament
Te-ai hotărât să renovezi apartamentul în care locuiești sau poate ai achiziționat o locuință nouă ce trebuie renovată. Ești hotărât în privința designului, ți-ai găsit și echipa de meseriași cu care să lucrezi, însă nu ești sigur dacă aceștia sunt toți pașii necesari pentru a îți transforma locuință.
Ei bine, echipa Mati Design Construct îți vine în ajutor cu o listă de sfaturi pe care trebuie să le îți în considerare. Înainte de a te apuca de renovarea unui apartament, este esențial să ții cont de câteva sfaturi utile.
Afla de aici care sunt cele 5 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să renovezi un apartament!
1. Anunță-ți vecinii!
Nu te apuca să renovezi fără să îți fi anunțat vecinii și fără să le fi cerut acordul. Este important să discuți cu vecinii care locuiesc pe același etaj cu tine, dar și cu vecinii care locuiesc cu un etaj mai jos.
Pentru ca aceștia să nu aibă surprize neplăcute, anunța-i că urmează să renovezi și ai grijă să le ceri scuze în avans. Sunt sigur că și tu ți-ai dori ca ei să procedeze la fel când vor lua decizia să renoveze.
2. Ține cont de zilele libere!
Înainte de a plănui lucrarea, ai grijă ca atunci când îți calculezi timpul să ții cont de zilele libere și de sărbătorile legale. De asemenea, este important să nu lucrezi sau cel puțin să nu lucrezi zgomotos atunci când se apropie orele de liniște obligatorii.
Pare dificil, însă este important să ținem cont și de cei din jurul nostru atunci când renovam locuință!
3. Informează-te în legătură cu autorizațiile necesare
Dacă vrei să demolezi un perete în casa ta, trebuie să știi că nu poți face acest lucru decât dacă ai o autorizație. De asemenea, dacă vrei să aduci modificări balconului sau alte modificări care pot afecta structura pereților și a blocului, atunci asigură-te că discuți mai întâi cu un arhitect.
Vei avea nevoie de un Certificat de Urbanism pe care îl poți obține după ce faci o cerere la Serviciul de Urbanism al Primăriei. Ai nevoie de acest acord, dar și de acordul asociației de proprietari din bloc pentru a putea demola peretele sau pentru a aduce modificări mari în casă.
4. Documentează-te referitor la renovare
Chiar dacă ai găsit deja o firmă de amenajări interioare în care ai încredere 100%, asta nu înseamnă că nu trebuie să te documentezi. Ocupă-te de documentarea pașilor, mai ales când este vorba despre aspecte importante precum: demolarea pereților sau înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare.
5. Ia în calcul costurile renovării
Ține cont de toate costurile renovării precum: înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, izolarea termică a apartamentului, înlocuirea tâmplăriei, înlocuirea gresiei și a faianței, dar și a parchetului. Găsești pe site-ul nostru o listă completă de servicii și de prețuri pentru a îți putea calcula un buget aproximativ.
Dacă ai nevoie de ajutor, echipa noastră se va întâlni cu tine pentru a îți explica și care sunt pașii renovării, dar și de ce buget ai nevoie, în funcție de nevoile tale.