Ce trebuie să știi despre înrămarea pe cont propriu sau în magazine de specialitate
Pentru foarte multă lume a pune un tablou pe perete este destul de simplist, cum la fel de simplu sună și ideea în sine de înrămare tablouri. Este fix imaginea completă pe care o are fiecare în parte despre o casă bine pusă la punct. Te-ai gandit oare de ce? Acesta pare să fie tiparul lucrului bine făcut și gândit.
Din punct de vedere estetic, un tablou este înfrumusețarea unei zone, a unui loc din casă. Nici nu ai nevoie de culoare pe perete, căci un tablou bine ales va crea un maxim de efect. Cât despre înrămarea tabloului, aici ține de stilul lucrării, de culoarea elementelor tabloului și de găsirea unei maniere cât mai interesante de a pune în evidență lucrarea artistică.
Pentru cei interesați să-și înrămeze orice tip de tablou sau fotografie, există numeroase magazine specializate în așa ceva sau chiar un site unde poți simula înramarea virtuală și să-ți comanzi direct rama dorită. Ai crede că este destul de ușor să alegi acel cadru, acel contur, în fine, acea ramă. De fapt, lucrurile sunt mai complexe decât atât. Pentru că ții la amintirile tale, la valorile tale, este de preferat să acorzi toată încrederea unor specialiști care îți vor pregăti tabloul numai bun să-l pui în locul ales.
Pentru astfel de cazuri vezi site-ul nostru orsini.store, acolo vei găsi o întreagă colecție de tipuri de rame pentru tablouri sau rame pentru oglinzi. Tot pe site, ai posibilitatea să-ți configurezi singur atât rama tabloului cât și oglinda decorativă. Nu este însă numai vorba de acestea. O simplă comparație între astfel de rame și ce găsești la aproape orice magazin de colț îți demonstrează clar care este varianta optimă pentru tine.
Spre exemplu, nu ai nevoie de sticlă, pentru a înrăma tabloul pe pânză. Ai nevoie de anumite dimensiuni și de regulă nu sunt cele standard, deci cu siguranță nu îți vei tăia tabloul pentru ca acesta să încapă mai bine în rama standard și nici nu vei putea improviza montarea tabloului într-o ramă mai mare. Mai apoi ține și de modul de agățare a lucrării gata înrămate.
La Orsini spre exemplu, există un sistem bine gândit, o agătătoare de tip crocodil, care să ajute la o fixare așa cum trebuie și mai ales un cui special pentru perete și astfel scapi de stresul de a face găuri în pereți cu mașina de găurit. De astfel de avantaje nu ai parte când alegi o ramă din plastic, prima pe care o vezi pe raft în magazinele de bricolaj sau la magazinul din colț.
Rama din lemn
Este poate mai greu să-ți dai seama de utilitatea unui lucru când nu ai trecut prin cazul demonstrativ de necesitate. Așadar, dacă ești genul de persoană care are pereții simpli, poate că ar trebui să te gândești să expui ceva de bun gust.
O rama din lemn ar fi ideală. Dacă te intrebi de ce, atunci ține cont în primul rând de materialul în sine. Ca stil, lemnul este cel care oferă prestanță, care impune eleganță și denotă bun gust. Este și rezistent, este natural, are diverse nuanțe și deci cele mai mari șanse ca asocierea cu un tablou îndrăgit să fie și combinația perfectă ce îți creează un decor pe masură.
Se spune că ori faci de calitate, ori deloc. Așadar dacă te gândești să-ți înrămezi un tablou, ar fi bine să alegi o rama elegantă, deosebită și de calitate. Cele din lemn sunt doar o opțiune, dar una care clar primează.
În articolele următoare vom încerca să răspundem la întrebarea ce ne este adresată aproape tot timpul: „Pereții mei sunt goi. Ce pot să-mi pun pe pereți?”.