Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Coltul de lectura, inspiratie si eleganta

Coltul de lectura, inspiratie si eleganta
Cine spune ca spatiul de lectura, chiar daca are doar un scaun si un raft (sau, uneori, beneficiaza de o intreaga biblioteca), nu poate fi stilat? Locul in care te retragi ca sa citesti, eventual sa asculti muzica, este acel spatiu intim in care ai nevoie sa iti regasesti personalitatea,  si sa te bucuri de confort, asa ca iata o serie de idei impresionante pentru a transforma coltul de lectura intr-un spatiu cu totul luxos.




Mai multe pe Home Designing

Boxa de exterior Bose 251
Boxa de exterior Bose 251

Bucurați-vă de momente de neuitat în compania muzicii Bose și trăiți vara la maximum!

Bose în Romania prin All Audio

Contact:
București, Str. Puțul lui Zamfir 45-47, et. 2, Sector 1
Tel: 0728 82 22 22
Program: Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
www.all-audio.ro

Coltul de lectura, inspiratie si eleganta

Toate locuințele noi din Europa trebuie să îndeplinească obiective țintă obligatorii referitoare la impactul climatic pe toată durata ciclului de viață a clădirii (de exemplu, emisiile de gaze cu efect de seră eliberate în etapele de construcție, operare și deconstruire/demolare) și să producă zero emisii până în 2030. Acesta a fost mesajul pe care Thibault Roy, reprezentantul Comisiei Europene DG ENER, l-a transmis delegaților. Rostislav Rozsypal, reprezentantul DG FISMA a vorbit despre cadrul de reglementare al taxonomiei UE.

Noua directivă include, de asemenea, câteva prevederi suplimentare privind clădirile ecologice, cum ar fi cerințe pentru mobilitate durabilă, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, efect redus de insulă de căldură, calitatea aerului interior și asigurarea confortului ocupanților.

Vorbind despre implicațiile directivei, Dr. Ec. Monica Ardeleanu, coordonatorul inițiativei SMARTER Finance for EU, a declarat: „Noua EPBD presupune o schimbare de paradigmă. Orice finanțator sau dezvoltator care până acum a încercat să adopte o interpretare redusă a cerințelor ecologice, în temeiul noii politici UE trebuie să-și schimbe abordarea. Răspunsul este adoptarea unei certificări exhaustive pentru locuințele verzi, bazată pe dovezi.”

Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE și 35% din emisiile de gaze cu efect de seră. De aceea, intenția UE este exprimată la începutul primului articol al directivei, stabilind contextul „realizării unui stoc de clădiri cu emisii zero până în 2050.”

Coltul de lectura, inspiratie si eleganta

Potrivit Monicăi Ardeleanu: „Vremea eforturilor simbolice pentru îmbunătățirea mediului a apus de mult. Sectorul imobiliar se confruntă cu o conjunctură favorabilă de factori care vor obliga dezvoltatorii imobiliari, investitorii și proprietarii să treacă rapid la locuințe de înaltă performanță, cu impact redus asupra mediului, locuințe verzi cu beneficii atât pentru cetățenii europeni, cât și pentru investitori și planetă.”

Delegații au văzut studii de caz despre produse de finanțare ecologică de succes de la Noel Ross, șeful de management al portofoliului al companiei irlandeze Ardcairn Capital și Vladimir Kalinov, Vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank România.

Potrivit lui Vladimir Kalinov: „Au trecut mai bine de 10 ani de când cooperăm cu Romania Green Building Council, chiar de când acesta nu era un subiect foarte popular, deoarece piața nu era pregătită la acel moment. Raiffeisen Bank România a stabilit standardul în acest sens, deoarece noi am fost pionieri în finanțarea durabilă. Și de fapt astăzi, după introducerea politicilor europene, rămânem în topul finanțatorilor caselor verzi. Romania Green Building Council are misiunea de a emite certificările și de a oferi astfel încredere investitorilor și viitorilor cumpărători, misiune care este în linie cu viziunea Raiffeisen Bank de a continua să construiască o societate durabilă în România. Suntem foarte încrezători că este abordarea corectă și rezultatele ne-au dovedit că suntem pe drumul cel bun în finanțarea caselor verzi pentru români”.

Hanane El Hayek, șeful departamentului de finanțe sustenabile la Certivea/GBC Franța a prezidat o discuție cu experți în finanțare durabilă pentru sectorul imobiliar, precum Eduardo Hernandez O´Reilly, analist senior în finanțe structurate UCI; Alexios Fragkiadakis, consilier al departamentului climat din cadrul BEI; João Tomaz, directorul adjunct al asociației bancare din Portugalia; Anna-Maria Spyriouni, șef de politică europeană la Climate Bonds Initiative; și Stephen O'Shea, șeful construcțiilor durabile la cel mai mare constructor de proiecte rezidențiale din Irlanda, Cairn Homes PLC.

O’Shea a confirmat în cadrul conferinței că firma sa urmărește deja criteriile SMARTER Finance for UE, prin aplicarea obiectivelor de construcție ecologice pe baze științifice. În 2022, Cairn a început să pună în aplicare certificarea HPI în proiectele rezidențiale pentru a demonstra respectarea taxonomiei UE. Compania aplică acum HPI în toate proiectele sale.

Vorbind la eveniment, O'Shea a spus: „Cumpărătorii instituționali preferau certificările de la terțe părți și am ales HPI pentru că a fost conceput pentru a răspunde nevoilor specifice ale pieței irlandeze și era, de asemenea, aliniat la taxonomie, astfel încât am putut să îl folosim ca mijloc de evidență a alinierii. De asemenea, am realizat că instrumentele de evaluare a impactului asupra mediului înconjurător sunt deosebit de utile atunci când avem de-a face cu proiecte ce se desfășoară de-a lungul a mai multor ani, cu echipe de proiectare și construcție mari. Ele servesc drept „busola proiectului”, asigurând că scopul este atins prin mai multe acțiuni individuale.”

Delegații au văzut, de asemenea, prezentări despre programe și sprijin gata de implementat, inclusiv programele de certificare ecologică aliniate la taxonomia UE din România și Irlanda.

În urma invaziei Ucrainei de către Rusia, sărăcia energetică este în creștere în toată Europa. Liderul SMARTER Finance for EU pentru sărăcie energetică, Iva Merheim-Eyre de la Habitat for Humanity a lansat campania „Let’s Build Green and Elevate!”, care se concentrează pe implicarea municipalităților în tranziția ecologică a Europei, precum și pe sprijinirea și reconstrucția Ucrainei, bazându-se pe exemple inovatoare de finanțare verde hibridă. Accentul lui Merheim Eyre asupra sărăciei energetice a fost completat de CEO-ul Onesto, Hans Vermeulen, care a prezentat credite ipotecare verzi pentru persoanele vulnerabile.

Evenimentul a fost deschis de Hans Rhein, șeful de unitate (LIFE Energy and Climate) de la CINEA, Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu. Proiectul SMARTER Finance for EU a primit finanțare prin programul UE LIFE – Tranziție la Energie Curată.

Vorbind după lansarea programului de formare pentru profesioniștii din sectorul financiar care doresc să se perfecționeze în domeniul finanțării verzi, Alexandra Hedesiu a spus: „Această inițiativă de formare profesională oferă un curriculum robust, care cuprinde tematici cheie precum certificările locuințelor verzi și alinierea la taxonomia UE, evaluarea portofoliului de credite imobiliare, raportarea, managementul riscurilor, conformitatea cu reglementările în vigoare, precum și strategiile de marketing pentru finanțarea verde. Evenimentul de lansare a atras atenția părților interesate cheie din sectorul financiar și a subliniat rolul esențial al programului în promovarea creșterii economice durabile și în abordarea provocărilor stringente”.

Coltul de lectura, inspiratie si eleganta

Despre SMARTER Finance for EU

Proiectul SMARTER Finance for EU este cofinanțat de programul UE LIFE, și este dedicat impulsionării schimbării de care Europa are nevoie în dezvoltarea finanțării durabile și a certificărilor verzi credibile.

SMARTER a facilitat finanțarea și certificarea a peste 31,000 de locuințe verzi noi din Europa, adoptând o abordare sistemică, multidisciplinară, pentru rezolvarea unei probleme endemice. Sunt luate în considerare nevoile și motivațiile tuturor grupurilor de părți interesate cheie care sunt esențiale pentru a promova subiectul finanțării durabile și pentru a promova locuințe mai sustenabile în Europa.

Coordonat de Romania Green Building Council, proiectul SMARTER Finance for EU are parteneri precum Irish Green Building Council, facilitatorul de finanțare durabilă din Luxemburg EnerSave Capital, editorii Passive House Plus Temple Media Ltd, asociația Energy Efficient Cities of Ukraine, Green Building Council España, agenția portugheză de energie Adene, Habitat for Humanity International și Agenția Europeană-Ucraineană pentru Energie. În condițiile în care sărăcia energetică este în creștere în Europa, consorțiul pune accent și pe dezvoltarea de produse hibride de finanțare durabilă pentru a ajuta persoanele vulnerabile să iasă din sărăcia energetică și să ofere locuințe sănătoase, confortabile, cu expunere scăzută la variația prețului energiei.

O serie de parteneri bancari oferă deja produse financiare la achiziția locuințelor verzi certificate de către parteneri din SMARTER Finance for EU și programul finanțat de programul UE Orizont2020 care l-a precedat, SMARTER Finance for Families. În Irlanda, banca pilon AIB și Home Building Finance Ireland oferă reduceri personalizate de 0,1%-0,5% pentru finanțarea proiectelor de locuințe certificate în cadrul Home Performance Index (HPI) al Irish Green Building Council. O gamă largă de bănci oferă credite ipotecare verzi preferențiale pentru proiecte certificate în cadrul programului Green Homes a Romania Green Building Council, inclusiv Raiffeisen Bank România, Garanti BBVA, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Alpha Bank România, Banca Transilvania, Vista Bank și Libra Internet Bank, care oferă și condiții preferențiale de finanțare a dezvoltărilor imobiliare verzi. De asemenea, Polish Green Building Council, partener SMARTER Finance for Families, a obținut credite ipotecare verzi pentru locuințele sale certificate Zielony Dom de la BNP Paribas și BOS Bank.

Pentru a aranja interviuri cu partenerii din programul SMARTER Finance for EU, îi puteți contacta pe Monica Ardeleanu monica.ardeleanu@rogbc.org sau Jeff Colley la jeff@passivehouseplus.ie

Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Randări Skate Park Baia-Mare
Randări Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare
Skate Park Baia-Mare

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.