Compartimentările cu sticlă și avantajele utilizării acestora în spațiile comerciale și de birouri
Omul sfințește locul, iar locul susține omul. Un sediu funcțional este cartea de vizită a companiei, dar și un plus pentru performanța angajaților. Asigură izolare fonică, iluminare naturală și condiții optime, prin utilizarea geamurilor de calitate.
Compartimentările și pereții din sticlă au o aplicabilitate din ce în ce mai mare atât pentru birouri cât și pentru spații rezidențiale. Pereții din sticlă securizată folosiți pentru partajarea birourilor, permit divizarea și utilizarea eficientă a spațiului, menținând lumina naturală și oferind în același timp intimitate.
Spațiile în care locuim și chiar cele în care muncim, sunt delimitate de pereți construiți din materiale ce nu permit pătrunderea luminii naturale în încăpere, formând astfel o barieră vizuală între spațiul exterior și cel interior. Deoarece sticla securizată reprezintă una dintre cele mai moderne și practice soluții de amenajare (atât interioară cât și exterioară), arhitecții apelează tot mai des la acest material devenit aproape indispensabil, în ultima vreme, în construcții.
Luând în calcul designul foarte atractiv folosit, pereții și ușile de sticlă vin cu un plus de stil și eleganță în comparație cu soluțiile tradiționale de compartimentări, iar imprimarea logo-ului companiei va avea un impact pozitiv asupra potențialilor clienți.
În cazul în care vă gândiți să compartimentați un spațiu deschis, vă prezentăm câteva avantaje ale partițiilor din sticlă:
• Maximizarea eficienței spațiului
Ușile și pereții despărțitori din sticlă oferă posibilitatea eficientizării spațiului, menținând transparența necesară și totodată oferind intimitate atunci când este nevoie (de exemplu, în cazul sălilor de ședință). Deasemenea, creșterea numărului de interacțiuni între angajați (colegi) va avea un efect benefic, crescând și productivitatea odată cu schimbul de idei și soluții, discutate în echipă.
Restaurantele pot beneficia de avantajele partițiilor din sticlă, prin crearea unui spațiu pentru evenimente particulare, spațiu ce poate fi folosit și atunci când nu au loc astfel de întruniri.
Cabinetele medicale pot beneficia de avantajele compartimentărilor cu sticlă, prin crearea unei săli de așteptare practice și moderne. Iar exemplele pot continua.
• Mai multă lumină naturală
Un spațiu de birouri care are multe geamuri și uși, respectiv pereți din sticlă, este mult mai luminos decât un spațiu de birouri tradițional, unde predomină pereții din rigips sau cărămidă, respectiv ușile din lemn ori MDF. Amenajările din sticlă permit pătrunderea luminii naturale în spații unde este necesară folosirea, cu preponderență, a luminii artificiale. Pe lângă beneficiile legate de costurile pentru electricitate, pe termen lung, studiile arată că expunerea angajaților la mai multă lumină naturală are avantaje și asupra sănătății și productivității acestora. Printre efectele pozitive, remarcăm creșterea energiei fizice și mentale care impactează activitatea de zi cu zi a angajaților.
• Varietate
Pereții mobili din sticlă se pretează atât spațiilor de birouri, cât și magazinelor sau zonelor comerciale, hotelurilor sau cafenelelor. Există o varietate de modele disponibile, în funcție de preferințe și necesități, iar în ceea ce privește tipul sticlei - aceasta poate fi float, clară sau ultra-clară, sablată, laminată clară sau cu folie mată la interior, printată sau colantată cu model. Pe lângă protecția fonică oferită, sticla poate fi sablată sau colorată parțial ori total, oferind intimitatea necesară.
Pentru a discuta mai multe detalii despre beneficiile compartimentărilor cu sticlă, vă stăm la dispoziție!