Complex rezidential pe coasta croata
Noile alei care s-au format in cadrul complexului au generat loturi cu forme neregulate si insule de vegetatie in care au fost construite unitatile locative. Elementul modular de baza - unitatile de cazare - a fost repetat si grupat in volume care viariaza minimal din punct de vedere al aspectului exterior evidentiat cu ajutorul culorilor si al materialelor. Apartamentele au fost organizate astfel incat intre ele sa se creeze curti de lumina sau curti interioare, zone cu vegetatie si spatii de zi retrase.
Tema aleasa de arhitecti pentru designul intregului complex a fost aceea de a dezvolta un limbaj arhitectural prin intermediul caruia obiectele construite sa poata relationa intre ele si sa fie recunoscute ca facand parte din acelasi complex rezidential. Drept urmare a fost creat conceptul „modulului privat” prin delimitarea anumitor zone cu functiuni si spatialitati bine definite. Pentru aceasta arhitectii au folosit la nivelul volumului spatii precum logii, atriumuri, gradini si terase iar din punct de vedere al materialelor: tencuiala texturata, ceramica, lemn, pergole si vegetatie.
Unitatile de cazare sunt o combinatie de doua tipuri de apartamente: cel cu doua niveluri unde la parter se regasesc livingul, bucataria, locul de luat masa, un grup sanitar, terasa si gradina iar la etaj doua dormitoare cu o baie si cel cu un singur nivel care cuprinde livingul, bucataria, locul de luat masa, un dormitor, o baie si terasa.
Pe langa apartamente au fost prevazute si camere speciale destinate personalului care se ocupa cu intretinerea si curatenia, grupuri sanitare si vestiare, precum si spatii tehnice.
Complexul Amarin este integral dedicat pietonilor, nici o masina nefiind permisa in incinta iar spatiile de parcare pentru acestea au fost prevazute la limita de proprietate. Aleile principale care strabat complexul au fost amplasate intre unitatile locative de unde pornesc alei secundare care conduc spre fiecare acces individual.
Toate aleile au fost gandite sa urmeze panta terenului generand trasee placute pe care locuitorii le pot folosi pentru alegat sau plimbari recreative.
Acoperisurile urmaresc aceeasi panta cu cea a terenului si au un strat final alcatuit din pietris; fatadele sunt finisate cu tencuiala alba si ceramica de culori diferite, in functie de volum. Terasele exterioare sunt realizate din lemn, cu pergole tot din lemn iar intimitatea este asigurata prin intermediul unor pereti vegetali.