Conferința Națională a Asociației Inginerilor de Instalații din România CN AIIR 2023, 12-13 octombrie. Programul
În zilele de 12 și 13 octombrie 2023, Aula Universității „Transilvania” din Brașov va găzdui Conferința Națională organizată de Asociația Inginerilor de Instalații din România cu sprijinul filialelor Transilvania – Brașov, Transilvania – Cluj, Banat – Timișoara, Moldova – Iași și Valahia.
Ajunsă la cea de-a 58-a ediție Conferința Națională a AIIR continuă la Brașov tradiția îndelungată a întâlnirilor anuale pe care inginerii de instalații din România le-au avut la Sinaia. Cu o activitate într-un domeniu aflat într-o transformare continuă, AIIR în calitate de asociație profesională, prin membrii săi, deține competențe și know-how în instalații de încălzire, ventilare, climatizare, frig, instalații sanitare, securitate la incendiu, rețele de apă și canalizare, rețele de termoficare. De-a lungul timpului Asociația Inginerilor de Instalații din România a pus umărul la găsirea de noi soluții și dezvoltarea de noi tehnologii care să facă față noilor cerințe europene și care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea Performanței Energetice a Clădirilor. De asemenea, AIIR colaborează la elaborarea cadrului normativ și de reglementare al activităților tehnice cu reprezentanții instituțiilor parlamentare, guvernamentale și publice.
De această dată, Brașovul va fi gazdă pentru cei peste 200 de specialiști din domeniul ingineriei instalațiilor în construcții care se vor reuni sub umbrela AIIR, pentru a găsi soluții la provocările ridicate de situația globală și politicile de mediu europene. De asemenea, companii importante din domeniu vor prezenta cele mai noi produse şi tehnologii de pe piața de profil.
La acest eveniment AIIR are ca parteneri principali SIEAR (Societatea de Instalații Electrice și Automatizări) și CNRI (Comitetul Național Român de Iluminat), care alături de ceilalți parteneri vor duce mai departe tradiția conferințelor organizate de Asociația Inginerilor de Instalații din România.
Ca întotdeauna, cele mai reprezentative universități tehnice din țară: UTCB (Universitatea Tehnică de Construcții București), UPT (Universitatea Politehnica Timișoara), UTCN (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca), TUIASI (Universitatea Tehnică „Grigore Asachi” Iași) și UniTBv (Universitatea „Transilvania” Brașov) au venit în sprijinul AIIR pentru organizarea unui eveniment la standarde științifice înalte.
Vă invităm să participați la a 58-a ediție a CN AIIR în cadrul căreia vor fi abordate următoarele tematici generale:
- Reducerea amprentei de carbon și sustenabilitatea mediului construit;
- Pregătirea profesională în domeniul ingineriei civile - specializarea instalații;
- Infrastructura critică pentru Smart City (Digitalizare și Inteligență Artificială).
Taxele de participare (200 lei inclusiv TVA pentru membrii AIIR/OAER/SIEAR/CNRI/TEC, respectiv 300 lei inclusiv TVA pentru non-membri) se pot achita prin transfer bancar în contul RO29PIRB3701732280001000, deschis la First Bank şi includ ecuson, coffee break-urile & prânzurile (exclusiv CINA FESTIVĂ cost 250 lei inclusiv TVA), volumul conferinței și arhiva electronică a prezentărilor și articolelor.
Pentru rezervări şi detalii vă rugăm să ne contactați: office@aiiro.ro, 021 2524295
CN AIIR 2023 este organizată şi cu sprijinul financiar al Viessmann, în calitate de sponsor PLATINUM. Grupul Viessmann este unul dintre cei mai importanți producători internaționali de sisteme de încălzire, industriale și de refrigerare. Compania oferă o gamă completă de soluții eficiente pentru toate aplicațiile și orice sursă de energie, de la 1,5 la 120.000 kW.
CN AIIR 2023 Pachete Promoționale
Companiile care doresc să ni se alăture în demersul nostru și să ne sprijine în organizarea celei de-a 58-a Conferințe Naționale a AIIR pot accesa unul dintre pachetele promoționale pe care le oferim, astfel având oportunitatea să își promoveze activitatea în fața unui segment de public direct interesat de domeniul lor de activitate.
CN AIIR 2023 EXPO
În cadrul CN AIIR 2023 va fi organizat un spațiu expozițional pentru prezentarea echipamentelor și materialelor folosite în domeniul instalațiilor pentru construcții. În funcție de spațiul de care au nevoie pentru prezentare, companiile pot opta pentru unul dintre standurile disponibile şi care sunt împărțite în trei categorii, după cum urmează: două standuri de 40 m2, patru de 26 m2 și patru de 16 m2. Partenerii care au achiziționat unul dintre pachetele PLATINUM, GOLD sau SILVER vor beneficia de discounturi!
CN AIIR 2023 WORKSHOP
Pe durata CN AIIR 2023 vor fi organizate în paralel workshopuri în cadrul cărora companiile vor putea susține prezentări detaliate ale produselor și tehnologiilor oferite. Sunt disponibile patru săli în care cei interesați pot participa activ pentru a obține mai multe informații despre oferta firmelor participante. Dintre workshopurile deja confirmate, menționăm: prezentarea Bus4RoBoost, proiect european în care sunt implicate AIIR şi UTCB şi workshopul pentru prezentarea softurilor destinate auditorilor energetici şi nu numai, Doset-PEC, dezvoltat de Doset Impex şi Energ+ dezvoltat de OAER.
CN AIIR 2023 Concurs Studențesc AIIR & REHVA
Participanții la Concursul Studențesc organizat în cadrul CN AIIR 2023 pot alege liber subiectele, dar acestea trebuie să se refere la domeniile de activitate AIIR și REHVA, incluzând, dar fără a se limita la încălzire/ventilație/aer condiționat/refrigerare, calitatea mediului interior, eficiența energetică și managementul energiei, durabilitate, instalații pentru construcții etc.
CN AIIR 2023 Prezentare lucrări
Având în vedere planificarea evenimentului și pregătirea materialelor de publicare, vă solicităm să transmiteți lucrările în format electronic până la data de 2 octombrie 2023. Mai mult, pentru a ne ajuta în organizare, vă rugăm să ne furnizați titlul și rezumatul lucrării dvs. până la data de 22.09.2023. Lucrările vor fi redactate obligatoriu în limba Engleză, vor avea maxim 10 pagini și vor respecta template-ul de pe link. Ele trebuie să se încadreze într-una din cele trei tematici alea conferinței. Toate lucrările selectate vor fi publicate într-un volum dedicat conferinței, în cadrul Revistei Române de Inginerie Civilă.