Cresterea randamentului si eficientei termoizolatiei interioare
Pornind de la tendinta tot mai vizibila de utilizare la maximum a spatiilor dintr-o cladire si de transformare a podurilor tehnice in mansarde locuibile, termoizolarea interioara devine obligatorie pentru asigurarea confortului termic si fonic in mansarda.
Executarea termoizolatiei interioare se face din pacate in fel si fel de moduri functie de constructor, folosind fel si fel de materiale, unele chiar incompatibile pentru asigurarea termoizolarii interioare a mansardei.
Pentru a lamuri rolul pe care il are termoizolatia interioara este bine de stiut cum aceasta trebuie facuta corect (vezi Plan).
Zona critica unde se produc cele mai mari pierderi de temperatura intr-o mansarda este zona unde capriorii invelitorii se sprijina pe cosoroaba (vezi foto).
Din acest motiv aceasta zona trebuie sa fie “sigilata” pentru a impiedica pierderile de caldura, acest lucru realizandu-se prin confectionarea unor buzunare din folie anticondens (difuzie), cu difuzia catre exterior (vezi foto), care se umplu cu vata minerala, in acest fel opturandu-se fiecare deschidere din zona cosoroabei, transformand zona intr-o “perna de aer static.
Spatiile dintre capriori se umplu cu vata minerala bazaltica, dupa care se monteaza bariera de vapori la min 2.5-3 cm de vata minerala bazaltica.
Obiectul este ascuns