Cu ce se mananca fitnessul? - partea I
“ Nu prea am timp pentru fitness !” - este cel mai frecvent răspuns dat de cei întrebați despre « Life Style ».
Sigur, posibilitatea de a te antrena intr-un club civilizat, împreuna cu prieteni sau colegi de serviciu - rămâne de cele mai dese ori, cea mai buna soluție pentru cele câteva kilograme in plus sau contra acelei “inerții inexplicabile….!” când vine vorba sa alergi cu copii.
Ceea ce oferă fitness - ul din zilele noastre, este un pas intermediar sau complementar pentru toți cei care, in ultimi ani au realizat – in sfârșit – ca grija fata de corpul nostru este o NECESITATE.
Toate echipamentele oferite in sali sau cluburi de fitness, Spauri de destinație, Hoteluri, Cluburi Sportive, etc. – sunt din ce in ce mai bine adaptate omului obișnuit, cu puțin timp liber - in care vrea sa obțină maximum de rezultate (www.fitness.com.ro ).
Ceea ce diferă de la producător la producător este anduranța si dimensiunile aparatelor, calitatea (cea care nu se vede sub vopsea !!), funcționalitatea (adică daca mentioneaza BICEPS - sa nu prinda de fapt si Tricepsul) si in ultimul timp – ESTETICA aparatelor http://fitness.com.ro/oasis. Cu alte cuvinte - "sa ne simțim bine sufletește , nu numai fizic ».
Cererea cea mai consistenta pentru FITNESS este identificata de “Echipamentele Cardio-Slabire” care de fapt constau in:
- Benzi de alergare http://fitness.com.ro/pininfarina-gold ( – inlocuiesc cu success sedintele de alergare sau mers in aer liber si in plus, va ofera o serie de informatii ( Ritmul Cardiac optim in efort (HR), Timp, Calorii arse, Distanta parcursa, Lucrul Mecanic consumat in timpul unei sesiuni de antrenament, etc) pantru a va putea urmarii evolutia sau pentru interpretarea unui Antrenor de fitness.
- Bicicletele – care fie ca sant incalecate, fie asezat, este poate cel mai cunoscut aparat de Cardio- fitness. In afara tuturor caracteristicilor enumerate la benzile de alergat, acest echipament ofera eventual si confortul citirii unei carti sau ziar in timpul antrenamentului.
- Elipticul – este un echipament Cardio-Slabire relative nou in salile de fitness. Noutatea consta in faptul ca aparatul combina “alergatul” cu “urcatul pe scari” si cu “schi-fond” in aceiasi miscare. Asadar – un multifunctional care antreneaza intregul corp si protejeaza incheieturile noastre. Picioarele nu se ridica de pe pedale, atacul realizandu-se printr-o miscare eliptica a pedalei, propulsata de musculature noastra.
- Desigur, mai este printre aceste piese clasice – si Stepperul care, asimilează un urcat rapid sau controlat al scărilor intr-o miscare verticala – dar fără sa ridicam piciorul de pe treapta.
Odata iesiti din sectorul de Cardio, care de multe ori realizeaza o „încălzire” inainte de lucrul la aparate, fie stiti Dvs. cum sa va antrenati, fie intrebati un Antrenor calificat de fitness cum sa va antrenati.
In general FITNESSUL este asimilat ca o „mentinere in forma” si deci, nu trebuie sa exagerati in obtinerea unui volum mai mare al muschilor.
In acest context, trebuie sa exersati fiecare grupa de muschi – „dupa puteri si capacitate” plus ! inca 1 repetare!! Asadar, sa va auto-depasiti cate un pic. http://fitness.com.ro/gama-fitevo
Daca aveti putin timp de antrenament – o sesiune completa de „work out” ar trebui sa tina in jur de 45 minute – va trebui sa alegeti o sesiune pentru „grupele mari de muschi” si o alta sesiune pentru „grupele mici de muschi”.
In functie de cele de mai sus, se considera ca minimum 8 aparate v-ar putea trece printr-o sesiune completa de antrenament.
NU uitati – incepeti repetarile cu greutati mai mici si continuati adaugand 1-2 kg.
NU uitati – indiferent ce grupe de muschi antrenati, includeti intotdeauna ABDOMINALII
Dupa o sesiune de fitness trebuie sa va simtiti usor obosit dar satisfacut si linistit. NU epuizat!