Cum alegi tapetul pentru un design în stil clasic?
Bufetele somptuoase din lemn, canapele din piele, tăbliile sculptate ale paturilor și corpurile de iluminat din cristal arată excelent într-un ambient clasic, tapetul fiind o opțiune ideală în acest sens, completând cu succes acest tablou. Cum să-l alegi în funcție de încăpere?
Livingul. Tapetul într-un living clasic ar trebui să se combine perfect cu pardoseala solidă, mobilă scumpă și textile rafinate. Astfel, trebuie să fie în armonie cu textura și nuanța lemnului, precum și cu decorul textil. Dacă cuverturile de pat, covoarele, perdelele sunt decorate cu modele, optează pentru un tapet simplu sau unul cu ornament discret. Iar în cazul în care pui accent pe pereți, alege tapetul cu un model bogat.
Dormitorul. În mod tradițional, în această cameră se creează o atmosferă caldă, care contribuie relaxării și odihnei. Astfel, principalul rol al tapetului ar trebui să fie crearea confortului. Cu toate că tapetul pentru dormitor poate fi de orice culoare, de obicei, pentru decorarea acestei încăperi se folosesc nuanțe pastelate, delicate. Alege model cu elemente vegetale sau florale pentru a obține un efect și mai relaxant.
Bucătăria. Chiar dacă de cele mai multe ori în calitate de decor se folosește faianța, tapetul modern din vinil poate fi la fel de practic. Acesta este rezistent la razele solare, umezeală și poate fi spălat chiar și cu detergenți. Folosind un tapet în stil clasic de o nuanță deschisă poți largi vizual spațiul bucătăriei și să aduci mai multă lumină și confort în încăpere. Iar dacă bucătăria este destul de spațioasă, cu mobilier alb sau deschis, poți să folosești și tapet de culoare mai aprinsă, creând o atmosferă și mai deosebită.
Holul. Poate fi numit și cartea de vizită a unei locuințe. Astfel, alegând pentru decorarea acestuia un tapet în stil clasic, vei crea o primă impresie plăcută. Întrucât este doar o încăpere de tranzit, cea mai bună opțiune este tapetul pe suport nețesut, fiind cel mai rezistent tip de material din prezent.