Cum amenajam un spatiu de lucru in dormitor?
Cu aceasta problema nu ne confruntam doar pe perioada studiilor, pentru cei mai multi dintre noi lucrul acasa fiind o solutie justificabila pe parcursul intregii vieti.
Teoretic vorbind, acasa ne relaxam, ne incarcam bateriile si ne apropiem de cei dragi. Practic insa, acasa inseamna de multe ori si locul in care lucram atat la proiecte personale, cat si la planuri pentru slujba de zi cu zi. Problemele apar atunci cand ne punem simpla intrebare: unde lucram? Deoarece atmosfera de acasa nu are foarte multe elemente comune cu cea de la lucru, este esential sa cream un spatiu in care cele doua sa se imbine armonios, si in care sa putem fi productivi fara a fi deranjati si fara a impune reguli rigide celor apropiati.
Aceasta propunere cu siguranta pare una foarte dificil de realizat, insa se bazeaza in esenta pe principiul de baza al tuturor amenajarilor interioare de succes: functionalitate incadrata de o ambianta placuta si o organizare frumoasa a stilului.
De cele mai multe ori, dormitorul devine locul ideal unde putem cuibari un birou, aseza un calculator si trece la treaba. Avantajul acestei alegeri ramane faptul ca un loc intim precum dormitorul asigura linistea si confortul psihic necesare pentru a atinge nivelul optim de concentrare. Mai mult, odata ce ne-am oprit din lucru, atmosfera acestei camere ne ajuta sa ne deconectam la fel de usor, si sa ne odihnim.
In ceea ce priveste sugestiile si ideile de amenajare a spatiului de lucru in dormitor, recomandarea noastra este sa optati pentru un laptop in loc de un calculator de birou, deoarece ocupa mai putin spatiu si il puteti ascunde atunci cand doriti sa va relaxati. De asemenea, desi este ideal sa pozitionati biroul in fata ferestrei, puteti sa il amplasati si intr-un colt luminos al camerei, optand desigur pentru un birou pe colt.
Un spatiu de lucru functional merge mana in mana cu un spatiu de stocare bine organizat. Daca dormitorul dumneavoastra nu permite amplasarea dulapurilor, de ce nu alegeti sa instalati rafturi incastrate in perete? Astfel, dumneavoastra puteti alege cantitatea si dimensiunea acestora in functie de cate materiale de lucru aveti nevoie sa depozitati.
De asemenea, daca amenajarea unui spatiu de lucru in dormitor vi se pare aglomerata, puteti separa spatiul de lucru de pat printr-o perdea sau draperie montata pe o galerie atasata de tavan, pe care o puteti trage ori de cate ori este nevoie.
Cat despre stilul amenajarii, ideal este sa alegeti biroul, dulapurile de lucru sau rafturile in culori care sa completeze design-ul dormitorului dumneavoastra. De exemplu, pentru o camera amenajata in stilul modern-minimalist, puteti accentua spatiul de lucru, nefiind neaparat necesara o incadrare perfecta in decorul dormitorului. O vaza cu flori si o rama pentru fotografii vor ajuta intotdeauna la incalzirea atmosferei. Pe de alta parte, pentru o amenajare clasica arata foarte bine un birou mascat de o oglinda eleganta, lasand mai degraba impresia unei masute de toaleta. Puteti de asemenea achizitiona veioze care sa poata fi utilizate si ca lampi de lucru. Decoratiunile de perete sunt iarasi un element important, fie ca mergeti pe rame de fotografii sau pe obiecte decorative colorate si vesele.
Surse foto: www.irepairhome.com, www.torontohomeclosets.com, www.hegeinfrance.com, www.triinochka.ru, www.houzz.com, www.idehadasinteriorismo.blogspot.com, www.pinterest.com, www.myartomat.com, www.shelterness.com.