Cum economisești energie cu ajutorul sistemelor de ventilație
In schimb, cu un sistem de ventilatie corect proiectat consumul scade. In cladirile in care se face schimb de aer fortat, indicatorii de energie electrica sunt mai mari fata de sistemele de ventilatie naturala. Una dintre directiile de economisire a resurselor energetice este implementarea unor metode de economisire a energiei in timpul functionarii tuturor sistemelor din casa (alimentare cu energie termica, incalzire, ventilarie si aer conditionat).
Recuperatoarele si ventilatia
In sistemele de ventilarie, utilizarea resurselor secundare de energie termica ajuta la reducerea costurilor de operare. Ventilarea in mod natural scoate din incapere pana la 40% din aerul cald.
Astfel se pierde caldura, ceea ce inseamna ca sunt generate costuri mari pentru incalzire. De cele mai multe ori, pentru a creste nivelul temperaturii din incapere, oamenii folosesc suplimentar si aeroterme. Prin urmare, apar costuri mai mari cu energia si incarcatura mai mare pe cabluri.
Cum va ajuta sistemul de ventilatie cu dublu flux cu recuperare de caldura sa economisiti energia electrica, dar si caldura din incapere?
Pentru a pastra caldura in incapere aveti nevoie de un sistem de ventilare cu recuperare de caldura care va va ajuta sa faceti economii
Economisirea energiei se realizeaza datorita principiului de functionare a dispozitivului, si anume:
• Aerul din incapere trece prin sistemul de ventilatie
• Toata caldura aerului evacuat ramane in interiorul recuperatorului
• Aerul rece admis de afara primeste caldura din recuperator
• In camera ajunge aerul proaspat, curat si incalzit
• In functie de anotimp, sistemul poate raci/incalzi masele de aer, dar fara un consum mare de energie.
Ceea ce inseamna ca pastrati caldura in incapere si faceti pana la 30% economii cu incalzirea in timpul iernii si cu pana la 70% economii cu energia consumata de aerul conditionat in timpul verii.
• Folosind un astfel de sistem de ventilatie, reduceti consumul de energie cu 85%.
• Mai mult, dispozitivele sunt ecologice si nu dauneaza mediului inconjurator.