Cum poti avea ramuri inflorite in vaza inainte de sosirea primaverii
Iata ca exista o cale de a grabi un pic mersul lucrurilor si de a gusta ceva mai devreme un strop de primavara autentica, "pacalind" ramurile inmugurite sa infloreasca pretimpuriu chiar in casele voastre.
Trebuie doar sa respectati cativa pasi, pe care ni-i prezinta mai jos Gabriela Costea, de profesie inginer, pasionata de case si gradini, din propria-i experienta.
"In fiecare an folosesc aceasta metoda pentru ramurile de forsitia. Am incercat de asemenea cu ramuri de mar, dar acelea nu rezista prea mult dupa ce infloresc. Petalele florilor incep sa cada destul de repede, dar, bineinteles, presarate pe masa, au si ele farmecul lor", a spus Gabriela Costea pentru SpatiulConstruit.ro.
Metoda este detaliata pe blogul sau, Stil Organizat.
Aflati, asadar, de aici ca aveti sanse mai ridicate de reusita daca taiati ramurile intr-o zi putin mai calda. Cu o foarfeca de gradina, taiati ramuri lungi, cam ca in fotografiile prezentate, cu multi muguri. Mai departe, inlaturati mugurii care vor fi acoperiti de apa si crestati 3-5 cm longitudinal capatul ramurilor pentru ca apa sa fie absorbita mai bine. Asezati ramurile intr-un vas cu apa calduta si repetati taiatura, astfel incat aerul sa nu impiedice planta sa se hraneasca.
Pastrati vasul intr-o incapere in care sunt aproximativ 20 de grade Celsius, departe de razele soarelui, si schimbati zilnic apa. In mai putin de o saptamana, ramurile voastre ar trebui sa se umple de flori.
"Forsitia din acest an a inceput deja sa isi deschida florile dupa 4-5 zile dupa ce am adus-o in casa. Plantele rezista doua-trei saptamani (depinzand de temperatura camerei), cu conditia sa fie asezate departe de surse de caldura si ferite de soare", ne-a mai spus Gabriela Costea.
Ingrijta corect, crenguta voastra inflorita in vaza poate face radacini in apa si poate fi plantata afara, imbogatindu-va gradina casei sau a blocului cu o noua planta.
Puteti experimenta si cu plante precum magnolia, marul, parul, glicina, liliacul si calinul. Incercati cu cateva crengute, pentru ca nu vor inflori toate, insa nu abuzati, pentru ca pana la urma fenomenul are mai mult farmec atunci cand se intampla cand trebuie, unde trebuie.
...
Gabriela Costea, inginera, detine o firma de familie in care se ocupa de sistemul de management al calitatii: Imi place sa organizez obiectele din jurul meu si activitatile casei si firmei; e ceva natural pentru mine. Pregatirea care, eventual, m-a ajutat este cea de auditor intern, pe langa meseria de inginer care m-a format in spiritul rigurozitatii.
Pasiunea pentru case vine din copilarie. De la 10 ani desenam planuri de case sau imi imaginam configuratia lor dupa fotografiile pe care le vedeam in reviste. Din pacate, anumite imprejurări m-au determinat sa renunt la arhitectura pentru inginerie, iar designul de case si gradini a ramas marele meu hobby.
Foto: Stil Organizat