Cum să amenajezi un local cu ardezie flexibilă SKIN
Atunci când mergem în oraș pentru a servi masa, alegem localul sau restaurantul atât pentru preparate, cât și pentru experiența pe care o oferă spațiul. De amenajarea localului, de obicei este recomandat să se ocupe un specialist în design interior. Dacă vrei să îl amenajezi singur, designerii de interior au câteva secrete pe care noi suntem dispuși să le împărțim cu tine.
Reguli cheie în designul unui restaurant
Alege cu grijă detaliile și decorațiunile, astfel încât să facă parte din povestea pe care vrei să o spui. Inspiră tema generală a restaurantului din specificul locului în care este amplasat sau chiar din povestea ta de viață.
Dacă preparatele sunt cu specific românesc, mizează pe un stil de amenajare rustic. Dacă servești fructe de mare, inspiră-te din designul în stil mediteranean.
Amenajarea trebuie să fie întâi de toate funcțională
Niciodată să nu faci compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea. Fii atent la modul în care oamenii vor ajunge la restaurant. Urmărește drumul pe care îl face o farfurie de la bucătărie și până la masa celor care au comandat-o. Când ai de amplasat mesele și scaunele în amenajarea restaurantului, ține cont de aceste detalii.
Tips & tricks în amenajarea restaurantului
- Dedică 60% din spațiul total zonei de servire a mesei și 40% pentru bucătărie, depozitare și toalete;
- Spațiul dintre mese trebuie să fie suficient pentru ca toți să se poată mișca fără să deranjeze;
- Clienții trebuie să vadă și să fie văzuți de către ospătari;
- Toaletele trebuie să fie ușor de găsit.
Paleta de culori în amenajarea restaurantului
Majoritatea localurilor folosesc nuanțe de roșu sau accente, deoarece roșul este cea mai eficientă culoare pentru stimularea apetitului. Această nuanță este asociată cu fructele și legumele coapte. Portocaliul și galbenul sunt asociate cu fericirea pe care oamenii o simt atunci când sunt sătui.
Turcoazul și verdele stimulează ușor apetitul, așa că verdele induce un sentiment asociat cu mâncarea sănătoasă. Rezultatul nu este același precum cel al roșului.
Nu folosi gri, negru, maro, violet sau albastru
Iluminatul restaurantului
Folosește iluminatul funcțional care să îi ajute pe clienți și angajați să realizeze diferite acțiuni cu ușurință. Dacă ai vitrine cu diferite preparate, amplasează surse de iluminat ambientale. Fă acest lucru și pentru căile de acces.
Ce materiale folosim în amenajarea restaurantului
Calitatea materialelor folosite în amenajarea restaurantului nu trebuie să fie îndoielnică, deoarece spațiul va fi intens folosit și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să descoperi că lemnul de pe mese începe să se exfolieze. Alege materiale naturale de calitate premium.
Ardezie flexibilă SKIN Black Line pentru pardoseală
Cumpără acum ardezie flexibilă SKIN Black Line
Iese în evidență față de celelalte tipuri de ardezie SKIN prin eleganța ascunsă în liniile texturii. Oferă spațiului un design greu de reprodus. Are o duritate ridicată și este rezistentă în timp.
Ardezie flexibilă SKIN Golden pentru pereți sau accente
Este remarcabilă prin nuanțele aurii, ușor metalice ce străbat suprafața pietrei naturale. Este un produs care prin coloritul aparte, transformă radical orice obiect sau piesă de mobilier. Face spațiul să vibreze prin lumina culorii sale.
Ardezie flexibilă SKIN Indian Autumn Translucidă
Elementele cheie sunt importante în amenajarea unui restaurant, așa că uite o soluție de amenajare. Gândește-te doar cum o să arate întregul decor, dacă alegi ca un perete din amenajare să fie îmbrăcat într-o astfel de piesă. Obții un model unic și spectaculos. Această ardezie flexibilă translucidă oferă rafinament spațiilor.
Ardezie flexibilă SKIN Autumn White
Spuneam anterior că nuanțele deschise sunt potrivite pentru amenajarea unui restaurant de mici dimensiuni. Această ardezie flexibilă albă se potrivește în orice amenajare indiferent de dimensiunea acesteia. Se remarcă între celelalte prin nuanța gri-alb care confer spațiului rafinament și eleganță. Este un material ce confer eleganță și rafinament spațiului, încadrându-se perfect, indiferent de stilul abordat în amenajare (modern, industrial, rustic, vintage). Folosește ardezie flexibilă în placările verticale în pub-uri, restaurante sau cluburi. Și nu numai pe întreg peretele, ci și drept accent.
Amenajarea unui restaurant nu este dificilă în primă fază, însă dacă respecți guideline-uri și îți faci un moodboard, sigur vei reuși.
Nu uita că mai avem doar câteva zile cu reduceri de până la 50% de Black Friday. Intră pe site și plasează o comandă.