Cum sa faceti loc pentru locul de luat masa
Daca locuiti intr-un apartament cu dimensiuni minimale sau chiar o garsoniera, vizitele prietenilor sunt de cele mai multe ori evitate cat despre mesele de duminica sau de sarbatori, acestea ar fi o adevata provocare spatiala. Solutiile pe care vi le prezentam in continuare va vor suprinde oferindu-va cateva modele pe care puteti sa le aplicati pentru a va face casa mai primitoare.
1. Folositi fiecare spatiu si obiect de mobilier pe care il aveti la dispozitie
Nu va fie frica sa combinati o bancheta si o masa mica in mijloc pentru a delimita locul de luat masa. Perne pentru stat pe jos sau trepiede pot fi oricand aduse ca locuri de stat suplimentare. Nu spune nimeni ca masa trebuie sa fie una inalta, puteti sa optati pentru o masa de cafea care in caz de nevoie sa poata strange in jurul ei prietenii veniti in vizita.
2. Folositi-va imaginatia si extindeti
In apartamentele mici, spatiul este vital asa ca nu ne putem permite sa pastram locul de luat masa la capacitate maxima. De aceea este o solutie ca masa pe care o folositi sa fie una extensibila, care in forma de baza sa ofere suficient spatiu pentru membrii familiei iar la ocazii aceasta sa poata fi marita.
3. Nu va mai stresati cu elemente de arhitectura pe care nu le puteti schimba
Cu cat este spatiul mai mic cu atat sunt mai multe constrangeri iar daca apartamentul in care locuiti nu este proprietate personala, lucrurile pot sa devina destul de frustrante. Noi va recomandam sa incercati sa nu mai acordati atat de multa importanta acestor elemente in momentul in care aveti musafiri. Daca este nevoie blocati o usa sau mutati niste mobila astfel incat sa generati temporar un spatiu mai mare, potrivit numarului de invitati.
4. Urmariti unitatea vizuala
Atunci cand zona de luat masa este redusa ca dimensiuni, alegerea mobilierul astfel incat aceasta sa se potriveasca si sa se incadreze in context este foarte importanta. Incercati sa vopsiti mobila in culoarea peretilor sau alegeti o nuanta de lemn care sa se apropie de cea a parchetului si a altor obiecte de mobilier. Din punct de vedere vizual vor lasa impresia ca spatiul este ordonat si aranjat, poate chiar un pic mai generos decat in realitate.
5. Retrageti-le din circulatie
Din motive de spatiu si dimensiuni puteti sa lipiti masa de un perete interior sau de o fereastra. In felul acesta sunt mai ferite si nu va vor incurca in momentul in care treceti prin incapere.
6. Pastrati minimul necesar
Daca trebuie sa inserati o masa cu scaune intr-o incapere si nu va mai ramane foarte mult loc dupa aceea, trebuie sa aveti in vedere ca ceea ce puneti suplimentar in acea camera sa fie strictul necesar, cu forme simple si detalii minime. In acest fel veti fi siguri ca elementele nu vor concura cu decorul, gasind un echilibru spatial si vizual.
7. Bucurati-va de intimitate
Daca aveti la dispozitie un spatiu mic veti fi tentat sa adoptati toate trucurile pentru a face ca acesta sa para mai mare si mai spatios. Puteti in acelasi timp sa alegeti sa profitati de dimensiunile incaperii pentru a crea un loc de luat masa intim, confortabil, in care sa puneti accentul pe textile, culori si lumini.