Cum să realizezi un sistem de izolație termică rezistent la foc?
Dacă, pe lângă izolația termică, se dorește și realizarea unei fațade rezistente la foc (instituții publice, locuințe, clăridi înalte) și fonoizolantă, se recomandă folosirea ca și material izolant vata minerală.
Referinţă
1) Datorită rezistenţei ridicate la foc, vata minerală a devenit un material termoizolant tot mai des utilizat în realizarea sistemelor de izolaţie termică.
2) Necesitatea cresterii comfortului termic şi acustic la interior a condus la utilizarea tot mai frecventă a vatei minerale la realizarea sistemelor de izolaţie termică, datorită capacităţii sale ridicate de izolare fonică.
3) Stabilitatea dimensională a vatei minerale conduce la creşterea durabilităţii, menţinerea proprietăţilor sistemului termoizolant pe termen lung şi implicit la reducerea costurilor pe termen lung.
4) Pentru asigurarea unui climat agreabil şi a evitări apariţiei igrasiei este necesară utilizarea unui material termoizolant şi a unui adeziv cu o permeabilitate ridicată la vapori, permiţând respiraţia pereţilor.
5) Deoarece vata minerală are o greutate mult mai mare decât polistirenul, este necesară utilizarea unui adeziv cu proprietăţi speciale de aderenţă şi flexibilitate pentru a putea susţine greutate sistemului.
6) Utilizarea unei tencuieli impermeabile sau cu permeabilitate scăzută, duce la pierderea unuia din cele mai importante beneficii ale sistemului de izolaţie termică cu vată minerală, prin stoparea transferului de vapori.
Soluție
Sistemul de izolație termică weber.therm prestige
weber.therm prestige este un sistem de termoizolaţie de calitate superioară care utlizează ca şi material termoizolant vată minerală. Combinaţia dintre vata minerală şi cei doi adezivi special creaţi pentru un astfel de sistem (weber P40 max2 şi weber R40 max2) conduce la obţinerea unui plus de rezistenţă la incendii, izolaţie fonică şi durabilitate în timp.