Cum sa traim intr-un spatiu mic, trei lucruri care fac diferenta
Din ce in ce mai mult se pune accentul pe spatiile de locuit care sunt subdimensionate fata de nevoile noastre curente. Iata cateva lucruri care stim sigur ca functioneaza si care va vor ajuta sa exploatati la maxim fiecare centimetru.
Lumina si iluminatul
Spatiile mici daca mai sunt si intunecoase, atunci cu siguranta ca nu va fi placut sa le locuiti. Aproape nimic nu are o putere atat de mare de transformare a unei incaperi ca lumina. Folositi-va la maxim de lumina naturala de care dispuneti prin alegerea unor obiecte de mobilier joase si pozitionati-le astfel incat sa nu se intersecteze cu traseul acesteia. Prin inserarea unor suprafete care sa reflecte lumina, precum oglinzile veti inzeci cantitatea de lumina pe care o veti percepe. In privinta luminii artificiale, asigurati-va ca aveti suficienta lumina generala, ambientala si chiar surse de lumina punctuale pentru a va ajuta in diferite zone si activitati.
Organizare si depozitare
Nu trebuie sa mai spunem ca intr-un spatiu mic, depozitarile si mai ales organizarea diferitelor obiecte este esentiala. Mobilierul prevazut cu spatii suplimentare pentru depozitare precum si depozitarile incastrate in pereti sunt o modalitate buna prin care puteti sa aveti camere aerisite si spatioase. Organizarea unei case tine de beneficiar sa invete sa se descurce cu mai putin sau sa investeasca in obiecte multi-functionale.
Versatilitate si flexibilitate
Daca avem spatii mici este clar ca trebuie sa serveasca mai multor functiuni. Amenajarea casei astfel incat spatiul acesteia sa ramana flexibil si usor de adaptat in functie de nevoie curente este o cerinta esentiala. In acest sens este bine sa cautati obiecte de mobilier care pot fi folosite in scopuri diferite precum o masa care poate fi la nevoie birou, loc de luat masa sau chiar blat suplimentar pentru bucatarie.
Mai multe informatii gasiti pe http://www.apartmenttherapy.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa