Detalii de design pe care nu trebuie să le omiți in casa ta
Fiecare proprietar de locuinta considera ca sunt cateva detalii care se pot gasi in fiecare casa, dar care adesea lipsesc. Atentia la detalii presupune si aceste mici artificii care pot schimba in totalitate aspectul.
Descopera care sunt cele mai comune detalii de design care lipsesc din locuinte.
Inaltimea dulapurilor. Dulapurile nu vor arata niciodata prea frumos daca se termina la o inaltime arbitrara, cu un spatiu mort in partea de sus, care este adesea aglomerat cu un decor inutil in incercarea de a umple golurile ramase. Un mobilier personalizat, facut pe comanda, intotdeauna va veni cu piese solide si nu va permite sa ramana spatii libere in partea de sus. Atunci mobilierul va avea un aspect definitivat, mult mai elegant.
Covoare mari. In principiu un covor acopera podeaua si chiar daca ai o podea frumoasa intotdeauna un covor o va scoate mai bine si mai usor in evidenta. Insa, pentru a nu strica intregul aspect nu opta pentru covoare mici in camere mari ce creeaza aspectul unor piese mici de puzzle. Covoarele mari care acopera o buna parte din podea vor arata intotdeauna mai bine.
Elementele de iluminat. Intr-o locuinta, o iluminare corespunzatoare poate schimba intreaga infatisare a camerei. Iluminarea trebuie sa provina din mai multe surse in orice camera, tocmai din acest motiv alege corect sursele. Incearca sa incluzi in locuinta ta si lampi, lumini suspendate, candelabre, spoturi, lampi de masa sau lumini de podea care pot obtine lumina in directii diferite. Avantajul atunci cand ai multe lumini este faptul ca te poti plimba oriunde in casa si poti aprinde sau poti opri cateva lumini pentru o atmosfera cat mai placuta.
Adauga texturi in fiecare camera. O modalitate usoara de a adauga textura este de a introduce o piesa de decor care include lemn, alta care include metal sau alta care include sticla. Pentru un design diferit creaza-ti locuri in care sa iti poti aseza cat mai multe elemente de decor din piele, hartie, carti sau opere de arta, tesaturi din plus, suprafete oglindite sau ceramica.
Draperii complete. Draperiile nu sunt esentiale pentru fiecare camera, dar atunci cand sunt folosite, acestea ar trebui sa fie suficient de pline si de inalte pentru a deveni si functionale la nevoie. Panourile de perdea din trei bucati pot acoperi intreaga fereastra, tocmai din acest motiv, materialul din care este facuta perdeaua trebuie sa fie mai larg decat fereastra si sa porneasca fie de la tavan, fie de deasupra liniei ferestrei.
Linii drepte si curate. Indiferent daca preferi minimalismul modernist sau eleganta traditionala, trebuie sa pastrezi cateva linii curatate pentru un aspect lustruit, in special in bucatarie. De observat cum in imaginea de mai jos, portiunea de raft deschis a dulapului este asezata la acelasi nivel cu peretele de sus, iar spatele si blatul de dedesubt sunt la acelasi nivel pentru a forma o linie continua.
Nu lipi toata mobila de pereti. Intr-un spariu foarte mare, tragand mobila departe de pereti, vei creea o atomsfera mai calda, mai intima. Chiar si in spatii mai mici, aducerea elementelor de mobilier mai aproape unele de celelalte si mai departe de perete va lasa impresia unei camere mult mai calduroase, primitoare si dinamice. Nu uita nici de un covor ce poate acoperi o buna parte din podea.
Elemente din natura. Incearca sa adaugi in fiecare camera elemente din natura, un buchet de flori sau o planta vie in ghiveci care sa iti ofere un sentiment placut in fiecare zi. De asemenea, incearca sa iti aduci lucruri prin care iti poti exprima personalitatea.