Elemente esențiale în spațiul de lucru al copiilor
1) Pastrati o paleta simpla de culori
Prea multe culori pot sa fie un element perturbator pentru atentia copiilor. Atunci cand acestia incearca sa se concentreze la citit sau socotit, prezenta mai multor culori care capteaza privirea face ca lucrurile simple sa fie mult mai greu de realizat. Alegeti cateva culori, ar fi de preferat sa folositi pasteluri si nu culori pure, iar daca este cazul puteti sa va jucati cu game de culori neutre.
2) Asigurati mult spatiu pentru depozitare
Multe hartii, carti, dosare, bibliorafturi, creioane si carioci - toate trebuie sa-si gasesca locul pentru a avea un birou ordonat. Prezenta rafturilor, a dulapurilor si sertarelor la diferite inaltimi le va fi un real ajutor celor mici atunci cand au nevoie de ceva.
3) Personalizati in functie de inaltime
Copiii se vor simti mult mai bine la un birou facut pe dimensiunile lor. Cautati-le pe cele reglabile sau puteti sa compensati prin alegerea unor picioare reglabile pe inaltime si a unui blat obisnuit. In felul acesta, dimensiunile biroului vor tine pasul cu ei pe masura ce vor creste.
6) Personalizati incaperea
Desi nu doriti o zona de studiu plina de afise si jucarii, este bine ca incaperea sa fie personalizata cu lucruri care ii sunt pe plac tocmai pentru a crea o atmosfera confortabila. Facutul temelor nu este modalitatea lor preferata de a-si petrece timpul, dar daca au un spatiu in care se simt bine atunci se poate ca timpul sa treaca mai usor si mai placut.
7) Sustineti-i de mici
Chiar daca inca nu au intrat la scoala este important sa le cream un spatiu separat, dedicat lor, unde sa se joace sau sa exerseze ce au invatat la gradinita. Prin puterea exemplului, daca noi lucram la un birou acasa, ei ne vor imita si le va face placere sa foloseasca spatiul pe care l-am amenajat pentru ei, ulterior pentru a-si face temele.