Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
| |
Camera copilului: 7 sfaturi pentru o amenajare care să îi placă în diferite etape de vârstă
Atunci când vine vorba despre amenajarea camerei copilului, mulți dintre părinți sunt mult mai puțini dispuși să recurgă la compromisuri. Exigențele sunt și mai mari atunci când vine vorba despre copii de vârstă mică, mult mai predispuși accidentelor și care au nevoie de un spațiu anume, care să le garanteze o dezvoltare armonioasă și cât mai mult loc de joacă.
Tocmai de aceea în rândurile ce urmează ne-am gândit să îți oferim câteva idei pentru amenajarea camerei copilului, care să îi placă în diferite etape de vârstă.
Iată care sunt în opinia noastră, cele mai importante 7 recomandări de amenajare a camerei copilului:
1. Alege finisaje de calitate, cât mai rezistente și ușor de întreținut
O amenajare reușită începe întotdeauna cu finisaje de calitate. Astfel pentru a da camerei un aspect cât mai plăcut și mai interesant, tot ceea ce ține de parchet, plinte, zugrăveli, sisteme de închidere a ferestrelor, pervaz, iluminat etc. trebuie să fie cât mai sigur executat și de calitate ireproșabilă.
2. Alege un mobilier care să poată fi modificat odată cu înaintarea în vârstă
Dacă vrei să investești într-un mobilier care să poată fi folosit o perioadă mai lungă de timp și care să poată fi recondiționat, chiar și de mai multe ori, pentru a-i da forma potrivită, optează pentru mobilier de lemn masiv. Copilul se va bucura foarte mult atunci când va crește și veți putea să dați o nouă viață camerei, conform noii lui personalități.
3. Optează pentru mobilier versatil
Unul dintre aspectele care sunt foarte importante, oricare ar fi vârsta copilului este acela de a dispune de cât mai mult spațiu în timpul zilei. Dacă intenționezi să dai mai multe funcționalități unui mobilier, optează pentru o variantă de mobilier versatil, cu multe spații de depozitare și posibilități de a fi strâns sau modificat atunci când îți dorești.
4. Nu fi niciodată refractar la schimbare
Oricât de mult ți-ar plăcea amenajarea pe care ai obținut-o, pentru mai mult dinamism, alege ca măcar o dată la 2 ani să faci o schimbare. Copiii cresc repede și se bucură ori de câte ori văd că se produc modificări, mai ales atunci când acestea se fac ținând cont de vârsta și preferințele lor.
5. Alege un design cât mai simplu și ușor de întreținut
Pentru că o cameră de copil se murdărește mai des decât orice alt spațiu din casă și are nevoie frecvent de o curățenie temeinică, optează pentru un design cât mai simplu, cu tapet sau vopsea ultralavabilă, ce poate fi curățat ușor atunci când copilul vrea să-și încerce talentul de desenator; o pardoseală cu rezistență la șocuri și care poate fi spălată temeinic; mobilier sigur, care și pe lângă care poți curăța ușor; cât mai multe spații de depozitare, pentru multele jucării și jocuri pe care copilul le va strânge foarte repede; o lumină de interior puternică și ajustabilă, cât mai potrivită; asocieri cromatice dinamice, fără a fi obositoare; obiecte de decor care pot fi recondiționate. 6. Implică-ți copilul în a alege mobilierul cel mai potrivit
Întrucât copiii din zilele noastre sunt mult mai personali și știu de mici mult mai bine să își exprime opiniile, cooptează-ți copilul în a alege mobilierul și obiectele de decor atunci când vrei să faci schimbări sau achiziții noi. Pentru că este vorba despre un spațiu care îi este destinat, ceea ce îi place și felul în care se simte cu fiecare dintre ele, joacă un rol decisiv în rezultatul obținut.
7. Optează pentru lucruri practice și rezistente
Cu siguranță, dacă îți întrebi copilul cum își dorește să fie camera lui, imaginația și fantezia vor deborda. Însă trebuie văzut și dacă amenajările preferate sunt sigure și rezistente și nu vor arăta în doar un an de parcă în casa ar fi crescut mult mai mulți copiii decât ai. De aceea mai simplu înseamnă întotdeauna mai practic, mai elegant, mai rezistent și mai ușor de întreținut.
În concluzie dacă vrei să amenajezi camera copilului și vrei să o faci astfel încât să obții un interior nu doar pe gustul tău, ci și pe placul celui care o va locui, ia mereu în calcul nu doar aspectele estetice, ci și pe cele practice. Optează pentru amenajări și mobilier rezistent și versatil, care să poată fi reconfigurat conform fiecărei noi etape din evoluția lui. Fii mereu deschis la schimbare și creativ!
| |