Soluții practice pentru amenajarea camerelor mici
Fie ca v-ati mutat de curand, fie ca va ganditi sa redecorati un apartament sau o casa ce nu dispune de dimensiuni prea mari, exista cateva elemente esentiale pentru o amenajare optima, care cu siguranta va vor spori confortul si care va vor face sa va simtiti intotdeauna ‘ca acasa’ indiferent de spatiul de care dispuneti.
Cele mai des intalnite probleme cu care ne confruntam ori de cate ori ne schimbam locuinta sunt incadrarea lucrarilor de amenajare in bugetul propus si alegerea unor obiecte de mobilier si decoratiuni care sa fie atat placute privirii, cat si functionale si durabile. Spatiul de stocare reprezinta iarasi un aspect care creeaza numeroase provocari, mai ales daca apartamentul dumneavoastra are dimensiuni reduse.
Cu toate acestea, problemele pot fi evitate daca faceti o alegere inteligenta, putand apela desigur si la serviciile unui specialist in domeniul amenajarilor. Daca insa timpul si bugetul nu va permit, noi va prezentam cateva sugestii din care puteti sa va inspirati pentru a obtine o amenajare reusita, care sa maximizeze spatiul de stocare si care sa va puna in valoare locuinta.
1) Pat cu divan si sertare pentru depozitare
Acest tip va ofera posibilitatea de a beneficia de spatiu de stocare suplimentar prin prezenta bazei de pat cu divan si sertare pentru depozitare. Vestea buna este ca exista foarte multe modele de astfel de paturi, putand alege intre paturi cu un singur sertar, paturi cu doua sertare sau chiar paturi cu sertare etajate. Totul depinde desigur de cat spatiu aveti nevoie. Mai mult, daca va displace sa aveti sertarele la vedere, puteti oricand opta pentru o cuvertura suficient de lunga pentru a o acoperi.
2) Lampadar
Daca nu aveti suficient spatiu in dormitor pentru noptiere pe care sa asezati veioze sau lampi de noapte, atunci un lampadar vertical reprezinta o solutie convenabila pentru a va putea bucura de o lumina linistitoare la caderea serii. Alegeti un lampadar cu o tija subtire, si puneti-l in evidenta printr-un abajur frumos decorat si potrivit cu decorul camerei dumneavoastra.
3) Capac pentru chiuveta
Mariti spatiul de lucru al bucatariei prin utilizarea unui capac pentru chiuveta. Acoperind chiuveta creati astfel o extindere a blatului de lucru care va fi folositoare oricarei gospodine, fie ca este vorba despre o bucatarie de dimensiuni reduse, fie despre o bucatarie spatioasa.
4) Rafturi de sus pana jos
Aceasta optiune se potriveste daca nu aveti o camera de zi cu pereti foarte inalti, si va ajuta sa nu irositi spatiul de depozitare pe care acestia il pun la dispozitie. Inlocuiti mobilierul camerei de zi prin amplasarea de polite si sertare direct pe perete, lucrate pe comanda. Dumneavoastra veti fi, astfel, cel care va organiza aspectul camerei de zi, putand fi sigur ca lucrarea se va plia pe nevoile dumneavoastra.
5) Mese si scaune pliabile
Puteti oricand modifica cerintele functionale ale locului de luat masa utilizand mese si scaune pliabile. Acestea reprezinta o solutie utila daca bucataria sau camera de zi nu sunt spatioase, dar doriti totusi sa organizati mese alaturi de prieteni sau de mai multi membrii ai familiei dumneavoastra.
6) Rafturi culisante
Prin utilizarea unui raft culisant puteti obtine un loc pentru depozitare foarte eficient si foarte practic. Amplasati-l in spatiul dintre frigider si perete, sau oriunde altundeva exista spatiere intre piesele de mobilier. Stocati aici toate elementele necesare pentru gatit, incepand de la condimente si pana la paste, orez, ulei sau faina.
Cu ajutorul unor solutii inteligente puteti asadar sa decorati o locuinta de dimensiuni reduse intr-un stil deloc aglomerat, care ocupa putin spatiu si care va permite sa va bucurati din plin de restul incaperilor. Daca si dumneavoastra v-ati confruntat cu aceasta problema si ati gasit optiuni diversificate de amenajare, nu ezitati sa ni le impartasiti!