Eliminarea depunerilor de zapada si gheata de pe aleile pietonale, trepte, rampe auto, jgheaburi si burlane, dolii si acoperisuri
Se cunoaste faptul ca, in timpul iernii, datorita depunerilor de zapada si gheata pe suprafetele circulabile (alei, trotuare, trepte, rampe auto) se ingreuneaza accesul catre cladiri, parcari, garaje si creste riscul producerii de accidente cauzate de caderile pe gheata.
In acelasi timp, depunerile de zapada si gheata de pe acoperisuri, din jgheaburi si burlane, de pe dolii, pot cauza deteriorari serioase ale acoperisului si ale incaperilor situate la nivelul superior al cladirilor, prin infiltrarea apei pe sub acoperisuri, prin formarea dopurilor de gheata in interiorul jgheaburilor si a burlanelor si prin spargerea acestora, prin formarea turturilor si caderea acestora in zonele circulabile.
Solutia pentru prevenirea si indepartarea tuturor problemelor cauzate de depunerile de zapada si gheata o reprezinta sistemele de degivrare (dezghetare) pentru alei, rampe auto, trotuare, trepte, jgheaburi si burlane, dolii si acoperisuri.
Sistemele de degivrare sunt compuse din cablurile de degivrare (cabluri de incalzire speciale pentru aplicatiile de degivrare) si sistemul automat de comanda. Cablurile de degivrare sunt cabluri de incalzire special concepute pentru astfel de aplicatii, cu rezistenta crescuta la radiatiile ultraviolete, la ciclurile inghet - dezghet si la incarcarile mecanice.
In cazul suprafetelor exterioare circulabile (alei pietonale, terase, trepte, rampe auto etc), cablurile de degivrare pot fi inglobate intr-o sapa de beton sau pot fi inglobate in adezivul materialului cu care se va placa (gresie, marmura, travertine etc).
In cazul sistemelor de degivrare utilizate pentru protectia jgheaburilor si a burlanelor, cablurile de degivrare se monteaza in interiorul acestora “dus - intors’’ (doua fire in interiorul fiecarui jgheab si burlan).
Pentru functionarea corecta a sistemul de degivrare este indicat a se utiliza un sistem automat de comanda, compus dintr-un regulator (analogic sau digital), un senzor de temperatura si unul de umiditate. Prin intermediul acestui sistem de comanda se obtine o functionare stricta a instalatiei de degivrare, doar cand exista pericolul de inghet. Cei doi senzori masoara punctul de inghet (temperatura exterioara scazuta si umiditate crescuta), trimitand cate un semnal catre regulatorul care porneste functionarea cablurilor de degivrare.
regulator electronic analogic regulator electronic digital
senzor de temperatura si umiditate pentru sol senzor de umiditate pentru jgheab senzor de temperatura exterioara
Prin utilizarea unui astfel de sistem automat de comanda se reduce perioada de functionare a instalatiei de degivrare, in mod automat reducandu-se si consumurile de energie electrica.
Avantajele utilizarii sistemelor de degivrare:
- evitarea deraparii autoturismelor pe rampele de acces auto
- evitarea accidentelor provocate de polei și îngheț pe trepte, trotuare, alei pietonale
- evitarea spargerii materialelor de finisaj (marmura, travertin, gresie, dale....) a suprafetelor exterioare datorate infiltratiilor si inghetului apei pe sub acestea
- evitarea formarii de turturi in jgheaburi
- evitarea formarii dopurilor de gheata in interiorul burlanelor
- evitarea spargerii jgheaburilor si a burlanelor datorita acumularilor de gheata din interiorul acestora
- evitarea infiltratiilor de apa pe sub acoperis, datorate ciclurilor de inghet – dezghet
- evitarea spargerii tevilor, cismelelor, hidrantilor prin protejarea acestora cu cabluri de degivrare
Pentru detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati:
Sc CIPEC - PROD. COM. SERV. Srl _ Bucuresti
Tel: 021 3455546 / 021 6391553 / 0723 513342 / 0723 508498
E-mail: cipec_ro@yahoo.com / office@cipec.ro / cipec_romania@yahoo.com