Fost siloz de rachete transformat în buncăr de lux, în care miliardarii au început să-şi cumpere locuinţe
Cand vine vorba de transmitere, SARS-CoV-2 nu discrimineaza, nici macar in functie de numarul de zerouri din conturi. Insa banii pot face intr-adevar diferenta daca ti-ai propus sa te feresti de virus prin distantare sociala in cel extrem grad.
Dezvoltatorul imobiliar Larry Hall, cel caruia i-a venit ideea sa transforme silozul din Kansas, SUA, folosit pentru lansarea de rachete in timpul Razboiului Rece intr-un complex de apartamente de lux care sa le ofere liniste miliardarilor lumii ingrijorati de adeverirea scenariilor apocaliptice, sustine ca interesul pentru locuintele lui a crescut puternic in contextul pandemiei actuale.
Vorbim despre o structura subterana cu pereti din beton cu o grosime de pana la trei metri, construita pentru a rezista unui atac nuclear.
"Misiunea este aceea de a-i proteja pe locuitori de o gama larga de amenintari, de la amenintari virale sau bacteriene si chimice la cenusa vulcanica, ploi de meteori, eruptii solare si tulburari civile”, a spus Hill pentru Vice.
Un apartament de 80 de metri patrati in complexul Survival Condo costa 1,5 milioane de dolari, in timp ce pentru suprafata mai generoasa de peste 300 de metri patrati pretul se ridica la 4,5 milioane de dolari. Si poate sari mai sus, daca beneficiarul opteaza pentru personalizarea spatiului.
De pilda, un client din Arabia Saudita a cerut o moschee subterana, dar si un hangar pentru elicopter conectat la apartamentul sau printr-un tunel.
Fostul siloz este acum o cladire de 15 etaje divizate in 12 apartamente. Apartamentele care se intind pe un etaj intreg cuprind, de obicei, trei dormitoare, doua bai, o bucatarie, un dining si un living.
In fiecare locuinta exista "ferestre virtuale" - ecrane care afiseaza imagini in timp real din exterior.
Buncarul este prevazut cu spatii comune precum o sala de gimnastica, o piscina cu tobogan cu apa, o sala de cinema, un magazin, poligon de tragere, unitati de procesare a deseurilor, un centru medical si chiar o sala de clasa.
Mai mult, include ferme acvaponice si hidrofonice in ideea de a asigura in mod independent hrana la nevoie. Pentru ca atunci candd vine sfarsitul lumii, pentru unii viata merge mai departe.
Foto principala: Survival Condo
Surse: Vice, Business Insider
Foto: Survival Condo via Vice
Foto: Survival Condo via Vice