Fuchsiile, pete de culoare in zonele umbrite ale balconului, terasei sau curtii
Fuchsiile sau cercelusii sunt plante spectaculoase si foarte florifere care suporta foarte bine umbra, lucru de care alte plante ar fi deranjate. Din acest motiv sunt foarte cautate de catre gradinarii care au amplasamente umbrite sau balcoane si terase acoperite de vegetatie. Cercelusii infloresc abundent mai ales atunci cand diferenta de temperatura dintre noapte si zi este mai mare, dar atat timp cat au umbra, se dezvolta frumos si in perioadele foarte calduroase.
Biosolaris Producator de Plante cultiva nenumarate soiuri de cercelusi asa incat aveti de unde alege atunci and doriti sa va decorati locurile preferate. Un drum la serele Biosolaris din Ciorogarla (10 km de Bucuresti) si veti intra intr-un adevarat rai al florilor.
Cunoasteti-va plantele preferate si ingrijiti-le cu drag
Cercelusii cresc destul de repede si din acest motiv nu au nevoie de ingrasamant. El se aplica rar si de preferat impreuna cu apa folosita pentru udare. Evitati sa stropiti bobocii atunci cand udati plantele pentru ca e posibil sa apara pete maronii inestetice. Aceasta situatie apare atunci cand se foloseste apa rece pentru udare, dupa o zi calduroasa cand plantele nu au timp sa-si faca un reglaj termic. Ploile calde de vara sunt efectiv adorate de catre cercelusi, care se invioreaza rapid si produc in scurt timp un nou rand de flori. Dupa ce florile se trec e bine ca acestea sa fie indepartate prin ciupire. Astfel varful lastarilor se va ramifica si veti avea un nou val de flori de care sa va bucurati.
Udarea se face moderat, fara ca radacinile sa ajunga sa balteasca vreodata in apa. E posibil ca daca florile sunt polenizate sa apara capsule cu seminte, insa ele vor fi cel mai probabil sterile. E mai practic sa va cumparati plante tinere la inceputul primaverii sau sa inmultiti plantele prin lastari decat sa va chinuiti cu semintele. Puteti lasa plantele afara pana la primele brume de toamna care le va gasi pline de flori. Insa daca temperaturile continua sa scada va recomandam sa mutati ghivecele la adapost, intr-o camera racoroasa. In perioada de repaus e bine sa scurtati lastarii, sa udati rar si sa pastrati ghivecele la lumina naturala. Astfel veti depasi mai usor perioada de repaus.
Primavara, cand incep sa creasca noi muguri de frunze, puteti transplanta cercelusii in pamant proaspat. Puteti scoate afara ghivecele dupa ce trece riscul de inghet. Peste vara e bine sa feriti plantele de soare direct. Si nu uitati sa le aduceti fuchsiilor noi companioane colorate din serele Biosolaris de la Ciorogarla.