Gaseste tot ce iti trebuie pentru ferestrele locuintei tale!
Elemente esentiale ale constructiei, ferestrele sunt la randul lor compuse dintr-o serie de elemente fara de care nu s-ar putea vorbi despre o functionare optima. Se spune ca ferestrele sunt ochii casei. Imagineaza-ti pentru o clipa o casa fara ferestre - dispare instant orice idee despre placerea de a locui sau despre confortul spatiilor interioare. Ferestrele au ca scop principal iluminarea naturala interioarelor, insa sunt adesea interpretate ca o punte de legatura intre exterior si interior, o deschidere din sticla fara de care casa parca n-ar mai avea sens.
Vezi, in continuare, care ar fi sugestiile optime de ferestre si elemente pentru ferestre pentru ca tu sa alegi exact ce-ti trebuie.
Ferestre de mansarda
Ferestrele de mansarda se monteaza pe acoperisuri pentru iluminarea mansardelor si podurilor locuite, dar exista si variante fara deschidere, ce au strict rol de laminator.
Ferestre din aluminiu
Tamplaria din aluminiu pentru ferestre poate reprezenta o alegere foarte avantajoasa: are o greutate redusa, o buna capacitate termoizolanta, previne aparitia condensului, iar rezistenta si durabilitatea sunt optime.
Ferestre din lemn
Tamplaria din lemn este o tamplarie cu traditie, fiind folosita inca de la inceputurile confectionarii ferestrelor. Cele doua optiuni sunt ferestrele din lemn masiv si ferestrele din lemn stratificat.
Ferestre din PVC
O alternativa la ferestrele din lemn sau aluminiu, ferestrele din PVC reprezinta o dezvoltare fireasca datorata folosirii pe scara larga a maselor plastice.
Ferestre pentru case pasive
Ferestrele pentru case pasive beneficiaza de cele mai bune tehnologii pentru a obtine o izolatie termica cat mai eficienta.
Feronerie usi, ferestre
Un element esential din alcatuirea oricarei ferestre. Fara o feronerie de calitate, ferestrele nu s-ar putea inchide ermetic, deci nu ar mai functiona eficient.
Automatizari pentru ferestre
Ferestrele pot fi automatizate pentru a fi inchise si deschise de la distanta sau in caz de incendiu.
Manere, silduri
Manerele si sildurile pot aduce un plus de valoare intregii ferestre si pot prelungi durata de utilizare, in conditii bune, a acesteia.
Glafuri, solbankuri
Glaful de exterior (solbank) are rolul de a impiedica acumularea de apa la partea de jos a unei ferestre, precum si scurgerea apei direct pe fatada. Glaful de interior are rol decorativ si in functie de latime, poate ascunde sub el radiatorul sau poate face parte din masca pentru radiator.
Brisesoleil-uri
Sisteme de umbrire moderne utilizate mai ales pentru cladirile cu pereti cortina sau pentru locuintele cu arhitectura ultramoderna.
Obloane
Sunt considerate ca fiind cel mai vechi mod de a proteja atat fereastra dar si interiorul de conditiile de mediu dar si cu rol in asigurarea securitatii.
Copertine
Copertinele fixe sau retractabile sunt realizate din materiale usoare, tesaturi impermeabile. In cazul in care sunt fixe este recomandat sa nu fie foarte mari pentru a nu fi expuse la vant. Cele retractabile este recomandat sa fie stranse in caz de vant puternic sau zapada abundenta.
Rulouri exterioare, storuri
Acestea se pot fabrica din foarte multe materiale (lemn, metal, pvc, etc.), oferind protectie termica, fonica si antiefractie.
Plase contra insectelor
Toate tipurile de ferestre pot fi prevazute cu acest tip de protectie care sa impiedice, in timpul sezonului cald, intrarea insectelor in la interior si care sa permita mentinerea ferestrei deschise o perioada mai mare de timp.