Ghid de buzunar pentru amenajarea bucătăriei în cel mai rafinat mod cu putință
Foto: Freepik
De aceea, în orice locuință, bucătăriei ar trebui să i se acorde o atenție specială, iar pentru o amenajare corespunzătoare trebuie să se respecte câteva reguli simple de decor interior.
Cum să-ți amenajezi bucătăria astfel încât ea să devină cea mai plăcută cameră din locuință?
● Dă-i voie să respire
Cu toate că este foarte practică, mobila de bucătărie care nu lasă niciun centimetru liber, nefolosit, poate părea sufocantă și lipsită de creativitate. În cazul bucătăriilor mici, este adevărat că nu există foarte multe variante de dispunere a mobilei. Dar chiar și în aceste condiții, în loc să se opteze pentru dulapuri înalte până în tavan și nenumărate corpuri suspendate, este de preferat să se folosească niște trucuri la nivelul mesei și blaturilor pentru a se crea mai mult spațiu de depozitare.
● Nu neglija confortul
O bucătărie confortabilă este una în care îți face plăcere să-ți savurezi cafeaua de la prima oră a dimineții și chiar să te relaxezi în diferite momente ale zilei. Dar pentru a ajunge la o astfel de performanță, bucătăria trebuie să fie dotată cu o masă suficient de mare și cu câteva scaune cu răzmătoare, nici prea tari, dar nici prea moi, care să te îndemne la tihnă și visare.
● Mizează pe detalii
Încearcă să nu folosești prea multe culori pentru corpurile mari din bucătăria ta. O bucătărie prea colorată nu te va tenta să-ți petreci prea mult timp în ea deoarece, la un moment dat, îți va obosi privirea. Pe de altă parte, dacă bucătăria ta este deja proaspăt renovată și vrei să-i mai domolești puțin stilul și culorile, investește într-o baterie de bucătărie Franke și o chiuveta Franke tectonite de cea mai bună calitate, fabricate în nuanțe neutre, care se integrează perfect cu orice interior.
● Adu ceva viu în bucătărie
Specialiștii în arhitectură și amenajărilor interioare, spun că există doar două lucruri gratuite care pot schimba radical percepția noastră față de încăperea în care ne aflăm. Unul din ele este lumina despre care vom discuta la punctul următor, iar celălalt, elementul viu reprezentat de plante. Pentru niciunul din aceste două lucruri nu trebuie practic să plătești nimic deoarece cea mai frumoasă lumină este cea naturală, iar de plante poți face rost ușor de la familie și prieteni, profitând astfel și de plăcerea de a le crește încă din stadiul de lăstari.
● Trage perdelele
Majoritatea bucătăriilor de bloc au ferestre înguste care le privează de lumina soarelui. Și cu toate că într-unele cazuri chiar sunt necesare, perdelele întunecă și mai mult încăperea. De aceea, cel puțin dimineața și pe timpul zilei când siluetele din interior nu se disting așa ușor, trage perdelele și lasă lumina să pătrundă înăuntru. Chiar dacă pare un lucru nesemnificativ, vei vedea că în detalii stă diferența.