Idei pentru „compartimentarea” spatiilor mici
Pentru apartamentele cu suprafete reduse sau cele tip studio, un perete de inaltime mica poate actiona ca o separare vizuala intre spatii cu functiuni diferite. Este cazul exemplului de mai jos in care pe o parte a peretelui se afla televizorul si pe cealalta a fost amenajat locul de luat masa. Inaltimea peretelui depaseste cu putin pe cea a mesei astfel ca de pe canapea cealalta „functiune” nu este sesizata dar in acelasi timp blocajul vizual nu diminueaza in nici un fel perceptia unitara a spatiului.
In cazul in care spatiul nu este suficient de lung pentru a permite inserarea unui element aceasta separare se poate obtine cu ajtorul materialelor diferite. Rafturile din lemn natur impreuna cu masa si scaunele din lemn masiv definesc limitele zonei bucatariei in timp ce peretele finisat in culori inchise pe care a fost poztionat televizorul si sistemul audio face trecerea spre zona de zi.
O modalitate simpla prin care se foloseste la maxim fiecare metru patrat este transformarea unei suprafete cat mai mari de perete in depozitari. Important este ca mobilierul sa fie incastrat, predominant cu dulapuri inchise, iar materialul folosit sa fie in aceeasi culoare cu peretii. In acest fel se creaza o tranzitie lina intre suprafete, obtinandu-se un spatiu unitar.