Importanța sticlei în design interior
Unele materiale se remarcă prin caracterul atemporal, indiferent de tendințe. De când a fost inventată și până în prezent, sticla rămâne unul dintre materialele cheie utilizate în construcții, design și decor.
În designul interior, caracteristicilor funcționale și estetice ale sticlei permit personalizarea ținând cont de cerințele arhitecturale și exigențele clienților. Îmbunătățind stilul încăperilor și asigurând un flux de lumină naturală corespunzător, sticla se regăsește în cabinele de duș, în compartimentari cu sisteme culisante, în ferestre, în uși și în alte aplicații.
Totuși, sticla este mai mult decât un material versatil. Descoperă, în rândurile următoare, ce funcții are sticla în arhitectură și design interior.
Sticla compartimentează spațiile, menținând o legătură puternică între acestea
Utilizată în compartimentări cu sisteme culisante, sticla are atât rol decorativ, cât și funcțional. Împarte spațiile, facilitează fluxul de lumină naturală și mărește vizual încăperile compacte.
Pereții de sticlă securizată cu uși glisante diminuează nevoia de iluminare artificială, sporind nivelul de intimitate și atenuând zgomotul sau mirosurile provenite din spațiile alăturate. Acești pereți permit crearea unui spațiu liniștit și semiprivat, menținând în același timp senzația de plan deschis. Posibilitatea de a include sticlă transparentă, translucidă sau colorată în sistemele de compartimentări culisante are în vedere adăugarea unei note de eleganță, precum și a unui anumit nivel de luminozitate sau intimitate.
Sticla invită mediul înconjurător în locuință
Sticla permite încorporarea elementelor naturale din exterior în designul interior al locuinței. În acest fel, căminul devine mai primitor, creându-se o legătură perfectă între spațiul exterior și interior al acestuia. De asemenea, stimulii vizuali naturali devin piese statement în cadrul general al locuinței.
Pereții din sticlă sunt o alternativă modernă și sofisticată la pereții convenționali, motiv pentru care casa va deveni mult mai atractivă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.
Sticla favorizează fluxul de lumină naturală
În designul interior, lumina joacă un rol la fel de important ca paleta de culori sau ca piesele de mobilier. Lumina naturală nu doar că face un spațiu mai luminos și mai vibrant, ci și valorifică elementele arhitecturale ale unei camere.
Un flux corespunzător de lumină naturală maximizează vizual spațiul, crește nivelul de confort și diminuează consumul de electricitate. Totodată, lumina naturală îmbunătățește considerabil starea de spirit a celor care locuiesc în respectiva locuință.
Datorită versatilității sale, nivelului ridicat de funcționalitate și siguranță, dar și trăsăturilor estetice, sticla devine din ce în ce mai populară în arhitectură și design interior. Dacă ești interesat să încorporezi sticla în designul interior al locuinței tale, specialiștii Rom-Decor îți propun o gamă variată de produse realizate din sticlă securizată (cabine de duș, compartimentări cu sisteme culisante, uși de interior etc). Contactează-ne!
Intră pe www.rom-decor.ro, dacă vrei să afli mai multe despre soluțiile în trend prin care îți poți moderniza locuința!