Imprimeuri zoo in amenajarea unui interior
Imprimeurile zoo par a fi o alegerea indrazneata sau riscanta pentru obtinerea unui echilibru estetic cand vine vorba de amenajarea de interior, insa, daca se tine cont de cateva reguli simple, obiectele cu astfel de imprimeuri nu vor face nota discordanta cu alte elemente de decor, cu mobilierul si finisajele folosite intr-o incapere. Covoarele, pernele decorative, perdelele, mobilierul, tapetul si alte obiecte cu imprimeuri animale sunt populare in design-ul de interior pentru ca pot defini usor un centru de interes vizual.
Va dam cateva sfaturi utile daca aveti de gand sa achizitionati obiecte cu imprimeuri animale:
Nu exagerati cu folosirea unui imprimeu zoo. Cateva perne decorative cu imprimeu animal sunt de ajuns pentru a oferi personalitate unei canapele. Trebuie sa va ganditi catre ce parte a camerei doriti sa atrageti atentia si apoi sa folositi imprimeul animal cu masura. Daca folositi imprimeul si pentru perdele si pentru covor si alte obiecte din camera veti obtine un spatiu incarcat si deloc odihnitor pentru ochi. Imprimeul animal este destul de expresiv in sine deci nu trebuie sa exagerati cu folosirea acestuia pentru ca, pana la urma, in acest caz putin inseamna destul.
Nu amestecati mai multe modele. In cazul in care nu sunteti un maestru in design-ul de interior cel mai bine ar fi sa va rezumati la folosirea unui singur model de imprimeu animal. Folosite in exces imprimeurile animale vor ajunge rapid sa dea impresia de sorcova, de amestec neglijent (nu doriti sa ajungeti sa creati imaginea unui barlog dezordonat). Un covor cu imprimeu zebra de exemplu poate fi mutat dintr-un loc in altul sau chiar pus deoparte pentru o perioada de timp daca va plictisiti de el dar o canapea acoperita in intregime cu imprimeu animal, pe care va petreceti timp zi de zi, s-ar putea sa nu va mai placa la un moment dat si nu este la fel de usor sau ieftin sa o schimbati. Alegeti cu grija obiectele de mobilier si finisajele acoperite cu imprimeuri animale.
Folositi imprimeul animal creativ, in locuri neasteptate
O modalitate distractiva de a profita de expresivitatea imprimeurilor animale este sa le folositi in locuri neobisnuite. Puteti gasi farfurii, rame foto, lumanari parfumate si o sumedenie de alte obiecte care isi gasesc locul si utilitatea prin casa si care pot inveseli spatiul de luat masa, dormitorul, baia etc. Doar un pic de inspiratie “animala” este de ajuns pentru a crea o impresie placuta si aplicarea ei cu bun gust si umor va asigura armonie vizuala.
Ca în cazul oricarui element decorativ alegerile sunt bazate in primul rand pe gusturile personale ale fiecaruia dar echilibrul cromatic si stilistic este cheia pentru o amenajare reusita.
Nivelul constant de umiditate din aer este păstrat cu ajutorul izolațiilor naturale
Naturalul este parte din viața lui Gabriel Șomlea. Trăiește sănătos și își crește bună parte din legumele pe care le consumă. Este motivul pentru care una dintre activități este legată de distribuția de materiale naturale pentru construcții și protecția lemnului. Comercializându-le o lungă perioadă și-a întărit convingerea că sunt produsele de care are nevoie pentru propria casă.
Pentru izolarea în interiorul pereților de lemn s-au folosit saltele de cânepă și iută. Închiderea și rigidizarea lor s-a făcut cu panouri din fibră de lemn IZOPLAAT. Aceste panouri pot fi tencuite și vopsite astfel că nu a mai fost nevoie de panouri de gips carton. Anvelopa care izolează termic casa la exterior este din panouri Gutex. Acestea au din construcție sistemul nut și feder, ceea ce ajută la eliminarea punților termice. Fațada a fost tencuită cu tencuieli minerale și vopsită cu vopsele de var Kreidezeit.
Alegerea izolației din cânepă și iută nu a fost întâmplătoare. Cânepa are o capacitate foarte mare de a reține umiditatea când este în exces și de a o elibera când aerul din interior devine foarte uscat. Astfel, umiditatea interioară se păstrează constantă în intervalul 45-55%, interval considerat optim.
Motivul pentru care a ales izolațiile din fibră de lemn sau de cânepă și iută este capacitatea acestora de a reține umiditatea din interior când este în exces și de a o elibera, când aerul interior devine foarte uscat. De asemenea, panourile din fibră de lemn cu care sunt rigidizați pereții au capacitatea de a lăsa umiditatea să iasă, eliminând riscul apariției mucegaiului. Este astfel protejată structura de lemn a casei.
Var pentru aer curat, ulei și ceară pentru lemn protejat cu aspect natural
Mirosul plăcut, de curat, a fost prezent în casă chiar și atunci când se vopsea. Varul este cel care creează această atmosferă deoarece purifica aerul. El are pH puternic alcalin (12) ceea ce face ca pe perete să nu se mai dezvolte ciuperci și microorganisme. În interior aerul rămâne mereu plăcut și ușor de respirat.
Lemnul a fost protejat cu ulei și ceară. Pentru pardoseli s-a folosit ulei dur de podele și ceară pentru podele. Ferestrele au fost vopsite cu sistemul Kreidezeit - un strat de vopsea semigrasă care permite uleiului să intre adânc în lemn, apoi stratul de vopsea grasă pentru o protecție îndelungată împotriva umidității.
Acum, aproape de final, Gabriel Șomlea este mulțumit de alegerile făcute. Cu ajutorul materialelor de izolare naturale și performante casă va avea o eficiență energetică ridicată, iar tencuiala minerală și vopseaua de var vor păstra aerul curat și proaspăt. Ce-și poate dori mai mult?!
”Obiectivul și strategia noastră de sustenabilitate este să contribuim activ la reducerea emisiilor de carbon, colectarea corectă a deșeurilor și respectarea regulilor în activitatea de reciclare. Totodată, proiectăm acțiuni viitoare și susținem eforturile naționale și internaționale de protejare a mediului înconjurător, contribuind la obținerea energiei din resurse sustenabile.
Scopul nostru este să ne gestionăm costurile în mod eficient prin reducerea consumului convențional de energie și generarea unei părți din necesitățile energetice ale parcului logistic. În viitorul apropiat, strategia este să acoperim o mare parte din costurile cu energia necesară pentru funcționarea echipamentelor electrice din depozite, furnizarea de energie pentru stații de încărcare și alimentarea aparatelor și dispozitivelor din birourile departamentelor operaționale.
Suntem încrezători că sistemul de panouri fotovoltaice instalat va aduce beneficii, atât pentru Geplast constând în producerea de energie verde pentru consumul propriu, cât și posibilitatea distribuției de energie în rețea, participând astfel la strategia de utilizare a resurselor în mod eficient.
Ne dorim, ca parte a acestui ”plan verde”, să dezvoltăm acțiuni de combatere a schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător, investind în soluții și sisteme sustenabile. Producția energiei regenerabile este un prim pas, dar intenționăm să achiziționăm motostivuitoare electrice, mașini și echipamente electrice pentru utilarea parcului logistic, cu scopul de a maximiza autonomia energetică și de a reduce necesitatea folosirii combustibililor poluanți. ” – Laurențiu Guriencu, Director de Vânzări Geplast