Izolare termică și fonică cu spumă poliuretanică
Termoizolație cu spumă poliuretanică
Izolația cu spumă poliuretanică poate fi folosită pentru diverse componente ale construcției – de la fundații până la acoperiș. Aceasta este una dintre cele mai rapide metode de termoizolare. Lucrările de izolare se efectuează cu echipamente specializate de înaltă presiune. Spuma poliuretanică se aplică sub presiune ridicată, aderă exact la suprafață și își crește volumul foarte repede. Datorită sistemelor avansate de poliuretan, se pot produce spume rigide și semirigide care pot fi utilizate atât la interior cât și la exterior.
Îmbunătățirea izolației termice în clădirile noi și cele modernizate
Unul dintre avantajele termoizolării cu spumă poliuretanică este posibilitatea utilizării acestei metode pentru a izola nu numai clădirile noi, ci și clădirile existente care sunt modernizate, datorită aderenței și ușurinței aplicării. Spuma poliuretanică este potrivită pentru izolarea clădirilor în care există deja izolație. Aceasta este una dintre cele mai bune și rapide soluții dacă dorim să îmbunătățim izolația termică a clădirii și nivelul eficienței energetice a acesteia.
Spuma poate fi folosită ca izolație pentru pereții cu trei straturi. Umple foarte bine golurile si gaurile din pereți. Poate fi folosita și pentru izolarea mansardelor, a acoperișurilor, unde nu este posibil să se utilizeze alt material izolant, deoarece se adaptează cu ușurință la orice formă. În plus, asigură și izolarea termică și fonică a tavanelor, pereților, podelelor, fundațiilor . Este utilizat în locuințe, clădiri publice, hale industriale, clădiri agricole și de animale.
Cele mai importante proprietăți ale spumei poliuretanice
- Garantează o izolare termică foarte bună.
- Datorită conductivității termice foarte scăzute, stratul de spumă poate fi mai subțire decât materialele de izolație tradiționale, menținând totodată aceeași eficiență de izolare
- Poate fi utilizat la temperaturi de la -50 ° C până la + 100-130 ° C (pentru o perioadă scurtă poate rezista chiar și la o temperatură de până la + 200 ° C).
- Oferă izolare termică și fonică.
- Este ușor de prelucrat, asamblat și transportat, rezistenta la ciuperci și mucegai.
- Nu dăunează sănătății.
- Rozătoarele și insectele nu le plac, așa că nu vor provoca daune.
- Prezintă rezistență la vaporii de apă, majoritatea solvenților organici, acizilor și bazelor.
- Nu își schimbă parametrii mecanici in timp.
- Poate fi acoperit cu lac, vopsea și chiar laminat.