Izolarea subsolului cu spumă poliuretanică – cea mai eficientă tehnologie de izolare
Subsolul sau garajul, care sunt amplasate la sol, sunt încăperile cele mai expuse la umiditate. Pentru a le proteja de deteriorarea materialului, merită să efectuați izolare. De ce ar trebui să o faceți și ce material ar trebui să alegeți pentru izolare? Răspunsul poate fi găsit în articolul nostru.
Cum se izolează un subsol?
Izolarea subsolului cu spumă poliuretanică este o metodă care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Mulți oameni se întreabă ce fel de produs să aleagă. Izolați subsolul cu spumă cu celule închise sau spumă cu celule deschise? Pentru acest tip de încăpere, o soluție mai bună va fi o structură cu celule închise. Acest lucru se datorează proprietăților sale fizice și mecanice. Spuma cu celule închise va ajuta în primul rând la protejarea despărțirilor împotriva pătrunderii vaporilor de apă, datorită rezistenței mari de difuzie.
Subsolul sau garajul amplasat la sol sunt camere expuse la umiditate destul de ridicată. Orice umiditate ar putea distruge materialul camerei, ceea ce duce la degradarea pereților. Avantajul spumei poliuretanice este absorbția sa redusă a apei, care protejează pereții împotriva efectelor nocive ale umidității.
Ce vom câștiga izolând subsolul?
Spuma izolatoare a subsolului trebuie aplicata în condiții adecvate – în primul rând camera trebuie sa fie drenată. Avantajele izolării subsolului sunt multe – în primul rând, puteți crește eficiența energetică a clădirii în acest fel. Acest lucru va reduce facturile la încălzire, precum și confortul de a rămâne în clădire în sine. În al doilea rând, în acest fel vom asigura întreaga structură a imobilului.
Spuma poliuretanică cu celule închise, pe lângă proprietățile de izolare termică, are o absorbție relativ redusă a apei, ceea ce asigură proprietățile sale de impermeabilizare și este rezistentă la tot felul de daune mecanice. Aceasta afectează, de asemenea, popularitatea sa mai mare în cazul izolării subsolului. Un alt avantaj al acestui material este izolarea acustică – garajele sau subsolurile sunt amenajate din ce în ce mai mult pentru camere destinate divertismentului, de exemplu, o sală de repetiții muzicale sau săli de joc.
Dacă dorim să mutăm camera, astfel încât muzica tare să nu deranjeze alți utilizatori ai clădirii, spuma poliuretanică cu celule deschise ne va permite să obținem acest efect. Spuma este ușor de aplicat, dar ar trebui să ai încredere în specialiști. Experiența lor va evita podurile termice și va obține cel mai bun efect.
Izolarea subsolului cu spumă poliuretanică – economisire facturi și multe altele!
Aveți facturi mari la căldură? Poate clădirea dvs. este expusă unor pierderi mari de căldură. În acest caz, este necesar să verificați în ce mod scapă și să eliminați golurile termice. Aceste spații pot fi umplute, de exemplu cu spumă poliuretanică. Experții o folosesc adesea pentru a izola pereții subsolului din interior.
Vă întrebați dacă alegeți izolarea pereților subsolului din interior sau din exterior? Nu uitați că izolarea pereților din exterior poate proteja pereții clădirii de îngheț pe timp de iarnă. Vara, însă, dacă clădirea este izolată corespunzător, ea nu va fi expusă la căldură în interior. Ce anume să izolam? Nu uitați să aplicați spumă poliuretanică pe partea exterioară a grinzilor (pe care este așezat podeaua, de exemplu), plafoane și fundații. Pe scurt, încălzirea subsolului cu spumă poliuretanică este benefică datorită hidroizolației, izolării termice și rezistenței mecanice.