Lasati caramida sa iasa la lumina...
Desi pare un indemn mai degraba muzical, adica pe placul celor ce adorau Pink Floyd, e vorba, ca intotdeauna la aceasta rubrica, de un sfat decorativ. Vom face totusi si o intoarcere in timp, in perioada de succes a albumului The Wall, in anii 70, o perioada in care multi dintre proprietarii de case si-au acoperit peretii interiori din caramidca cu cele mai diverse finisaje si materiale. E momentul ca vechea caramida sa fie lasata sa iasa la lumina, acum aceasta este noul stil: sub influenta tendintelor moderne de a oferi transparenta si viziune asupra trecutului unei case si structurilor ei, si date fiind stilurile industrial, retro, romantic, peretii de caramida redevin valorosi.
Tendinta de a lasa macar un perete d ecaramida la vedere este in crestere printre decoartori si arhitecti. Veche sau noua, caramida considerata odinioara banala si ieftina, umila caramida adauga textura și caracter multor stiluri de arhitectura si decor. Caramiziel evchi pot fi chiar prelucrate manual, slefuite si imbinate intr-un decor nou, atragand prin coloritul si patina lor evidenta. Dar nu uitati de etansarea lor si de aspectul mat, nu lucios, pentru un aspect cat mai organic, natural. Uneori, si varul alb poate fi o solutie estetica, atata timp cat pastreaza texturile si lasa la vedere modelul zidariei.
Stiati ca...? In domeniul constructiilor, caramida este primul element satndardizat din isotria omenirii? La inceputul utilizarii lor, caramizile aveau dimensiunile in proportia 4:2:1, proportie considerata optima pentru constructii. In ultimul secol a inceput sa se foloseasca tot mai mult, pentru zidaria cu rol decorativ, caramida cu dimensiuni in proportia 6:3:2.
BiLight Cloud vine cu un pachet complet de funcționalități și control de la distanță prin aplicația My TESY, permițând utilizatorilor să controleze și să acceseze aparatul lor de oriunde și în orice moment.