Masini de spalat si blaturi de lucru. Sfaturi utile
Cei mai multi dintre noi pozitioneaza instictiv masina de spalat sub un blat de lucru sau, in ordinea inversa, dupa ce moneaza masina de spalat la locul ei incearca sa foloseasca spatiul cat mai eficient integrand deasupra acesteia un blat de lucru. Dar este vorba chiar de masura recomandata in cazul oricarui tip de aparatura electrocasnica mare, fie ca e vorba de masini de spalat rufe sau vase, de cuptoare sau minifrigidere: montarea unui blat care sa separe si sa protejeze partea de sus, orizontala, a aparatului. Aceassta pentru ca oricum avem tendinta sa o folosim ca pe o masa, asezand pe ea obiecte Suprafata fixa ne permite sa beneficiem practic si vizual de un spatiu unitar (putem uni o serie de functiuni „pe” sau „sub” un blat) Desigur, pentru aceasta pozitionare ne luam mai intai masina cu alimentare laterala. Iata alte cateva reguli de urmarit.
1) Cand masurati spatiul in care veti integra masina de sapalat nu uitati de distantele in spate si in parti, pana la obiectele sau dulapurile alaturate, pentru a permite ata montarea, cat si un „joc” minim la stoarcere.
2) Nu pozitionati masina de sapalat langa cuptor sau alte aparate cu potential de incalzire.
3) Lasati distanta de minim 5 centimetri intre blatul de lucru si partea de sus a masinii de spalat. Alegeti un blat fara tendinte de curbare (preferabil de piatra). Evitati tentatia de a strecura pungi sau carpe intre balt si masina, timpul le duce pana in spate si acestea pot cadea dupa masina, impiedicand buna functionare.
4) Atentie la deschiderea usitei: calculati spatiul din fata usii de alimentare, in asa fel incat sa aveti loc nu doar pentru a deschide usa, ci si de manevra, adica de a va pozitiona si dv. in acel spatiu.
5) De asemenea, verificati daca usa se deschide spre stanga sau spre dreapta si nu va blocheaza alte activitati cat timp sta deschisa. Este foarte posibil sa doriti/sa fie nevoie sa lasati pentru aerisire usita deschisa cateva ore dupa spalare, iar aceasta v-ar incurca alte activitati.
Hardie® Panel și Hardie® Architectural Panel sunt printre cele mai inovatoare produse în ceea ce privește placările de fațadă din fibrociment. Acestea impresionează nu doar prin performanță, ci și prin posibilitățile infinite de design: alături de culorile disponibile, pot fi realizate și culori personalizate. În plus prin alegerea texturii dorite fiecare proiect devine unic. Hardie® Panel are o suprafață naturală din fibrociment, iar Hardie® Architectural Panel este disponibil în două texturi: beton periat și nisip neted. Toate texturile sunt disponibile în 6 culori standard și culori personalizate.
Hardie® Architectural Panel Metallics combină aspectul unei fațade din fibrociment cu un aspect metalic special, disponibil în 6 culori metalice.