Mini-grădini de legume pentru începători
Gradinile verticale de legume reprezinta o varianta optima pentru cei care doresc sa foloseasca in mod eficient spatiul pe care il au la dispozitie, fara sa ocupe toata gradina sau balconul. Aceasta metoda le permite plantelor sa se dezvolte mai bine pentru ca le ofera mai multa lumina, sunt mai usor de udat, ii tine la distanta de daunatori si permite o mai buna circulatie a aerului.
Gradinile verticale de legume iti permit sa culegi mai usor roadele muncii tale si astfel sa te bucuri de legume proaspete in fiecare zi.
Atarnati plantele in buzunare
Folosind buzunare realizate din pasla puteti sa creati mai multe siruri de plante unele deasupra celorlalte. Sunt usor de fixat pe majoritatea suprafetelor si se pot extinde pentru a tine legumele pe masura ce se coc. La finele unui sezon se pot curata cu usurinta. Unele module sunt prevazute chiar si cu sistem de irigare ceea ce usureaza semnificativ munca.
Folositi o scara pentru legume
O scara pentru legume reprezinta o alta varianta prin care puteti sa beneficiati de o gradina verticala, binevenita atunci cand spatiul este limitat. Sunt usor de udat si de intretinut, datorita distantelor dintre ghivece.
Ghivece verticale
Aceste ghivece care se pot pune unele peste celelalte va permit sa cresteti o varitetate mai mare de plante si legume, de la salata si ceapa, pana la dovlecei. Un sistem de irigare la picatura va permite legumelor sa primeasca exact cantitatea de apa de care au nevoie in vreme ce forma ghivecelor protejeaza pamantul pentru a nu se usca prea repede.
Gradina de legume la interior
Daca nu aveti spatiu afara dar vreti sa aveti parte de legume si condimente proaspete iata un turn compus din mai multe ghivece, prevazut cu lumina artificiala si sistem de irigare automatizat. In 3-4 saptamani veti avea legume aromate.
O structura pentru crescut plantele
Folositi o structura verticala pentru a ajuta rosiile sau fasolea sa creasca inalte si puternice, oferindu-le sustinere si o mai buna expunere la soare.