O casa ale carei volume coboara in cascada pe versantul dealului
Avand in vedere ca zona este bine impadurita, locuinta a fost conceputa astfel incat sa se reduca la minim impactul asupra copacilor, asigurand o retragere optima pentru a le permite acestora sa se dezvolte in continuare. O provocare pentru arhitect a fost asigurarea unor conditii optime de iluminare naturala, mai ales tinand cont de umbra produsa de coroanele arborilor. Pentru aceasta s-a recurs la transformarea unor pereti in vitraje ample dublate de structura din lemn.
Datorita pantei terenului, casa beneficiaza de o zonificare pe niveluri, prin care se coboara pe masura ce se urmareste relieful. Mai multe seturi de scari si trepte sunt folosite peste tot in casa pentru a face trecerile dintr-o zona in alta. Iata cum doua rampe flancheaza aceasta curte interioara, asigurand accesul in zona bucatariei. De aici se poate iesi pe o terasa amenajata in jurul unui copac, ce ofera spatiu exterior suficient pentru ca familia sa poata servi masa in aer liber sau sa stea cu prietenii.
Intorsi in interior, mai trebuie coborate o serie de scari pentru a ajunge in zona de zi. Aici incaperea este inchisa cu vitraje pe trei dintre laturi, oferind vederi spre apa si padurea de pe malul opus. Pentru a incalzi spatiul generos a fost montat un semineu pe lemne.
Structura din lemn lasata la vedere, finisajele peretilor si ale pardoselilor cu placaj din lemn masiv, dau intregii locuinte aspectul unei cabane de vacanta. In dormitorul matrimonial peretele dinspre lac este integral vitrat, iar incalzirea se face cu ajutorul unui alt semineu pe lemne.