O clădire înaltă de 737 de metri care “mănâncă” CO2
Designul cladirii inalte de 737 de metri, care ar ocupa locul al doilea in topul celor mai inalte cladiri din lume daca ar fi construita, este inspirat de radacina mandragorei, ce seamana cu o silueta umana si care da si numele proiectului.
Este un exemplu de biomimetism, concept frecvent intalnit in arhitectura sustenabila, care presupune imitarea proceselor naturale sau a formelor intalnite in natura si care simbolizeaza in acest caz relatia omului cu natura, amintindu-ne ca este vitala conservarea mediului.
Cladirea de 160 de etaje este gandita astfel incat sa absoarba mai mult CO2 decat genereaza, prin incorporarea unor solutii precum materiale naturale de constructie un schimbator de caldura aer-sol, turbine eoline, 1.600 de arbori, 8.300 de arbusti si 83.000 de alte plante, 2.000 de metri patrati de panouri fotovoltaice, noteaza L’Officiel.
Compania mai propune ca fiecare apartament sa includa un birou pentru ca oamenii sa poata lucra de acasa, reducand astfel nevoia de a folosi masina personala sau alte mijloace de transport.
Mandragore ar putea contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ale orasului New York, cu 30% pana in 2030, potrivit sursei citate.
Foto: Rescubika / Facebook