O extindere modulară transformă un bungalou din 1930 într-o casă modernă
Un bungalou datand din perioada anilor 1930 din Sydney a fost readus in actualitate cu ajutorul unui volum nou construit menit sa ii ofere o mai buna utilizare a spatiilor interioare si mai multa lumina naturala. Arhitectul Prineas a realizat aceasta extindere in bugetul alocat cu ajutorul folosirii unei structuri modulare usor de construit si de adaptat.
Casa Allen Key este astfel o combinatie de vechi si nou, formele pastrand linia existenta, a unei case cu sarpanta. In volumul nou adaugat a fost amenajata zona de zi, pe un plan deschis, cu bucatarie, loc de luat masa si zona de discutii, toate acestea constituind adevaratul nucleu al casei.
Echipa de arhitecti a avut grija ca bungaloul existent sa isi pastreze forma originala. Au realizat o articulatie vitrata cu noul volum si au definit astfel doua curti interioare ce permit luminii naturale sa ajunga in zonele centrale.
Beneficiarii au avut un buget redus, iar solutia aleasa pentru noua structura s-a dovedit eficienta atat din punctul de vedere al costurilor, cat si ca timp de realizare. Sistemul structural permite crearea unor spatii cu inaltimi mari in vreme ce componenta modulara le-a oferit posibilitatea de a insera curti de lumina, curti interioare si scari.
Indiferent daca suntem in casa veche sau in volumul nou, interioarele au fost complet finisate in aceeasi paleta de materiale, urmarind o anumita unitate vizuala. Spatiile sunt predominant vopsite in alb, suprafetele din lemn si mobilierul fiind cele care adauga texturi si culoare casei.
Prin intermediul vitrajelor si curtilor interioare vegetatia ajunge sa joace un rol activ in asigurarea decorului casei. Lumina creeaza jocuri de umbre si lumini, in vreme ce nuantele de verde aduc o nota de prospetime interioarelor.