Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

Cand vrem sa impartim spatiul unei camere nu apelam intotdeauna la pereti mobili. Unii gasesc mai atragatoare sau mai necesara ori ieftina ideea unei delimitari vizuale, lucru care se face cu simple panouri, dar si cu diverse piese de mobilier sau chiar perdele ori obiecte decorative diverse. Unii designeri sau creatori de mobilier la comanda sunt foarte creativi in conceperea unor astfel de separatoare, asa ca iata cateva idei ce poti fi, daca nu comandate, macar folosite ca inspiratie pentru crearea unei delimitari vizuale de exceptie. Dar atentie, nu intotdeauna aceasta solutie este mai „ieftina” decat peretii mobili prefabricate, deoarece unele sunt chiar unicat si special concepute pentru un anumit spatiu.

 

 

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

Folosind suportul FLATY, se pot instala 2 coloane MIA, una deasupra celeilalte, rezultand astfel o coloana audio cu inaltime dubla!

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

Intreaga gama de echipamente Ecler este disponibila in Romania exclusiv prin ABC Tehno Solutions. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.

Telefon: +40 722 329 519
E-mail: office@abctehno.ro
Web: www.abctehno.ro / store.abctehno.ro
Adresa showroom: Aleea Mizil 28-36, 032347, Bucuresti, Romania

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?
O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

DAA: Când ai început colaborarea cu De-a Arhitectura? Şi de ce? La ce te aşteptai?

MM: Am început colaborarea cu De-a Arhitectura în urmă cu ceva timp pentru că mi-a făcut plăcere să lucrez cu liceeni, am descoperit în ei o creativitate şi o exuberanţă, care se transformă odată ce intră la facultate şi uneori iau lucrurile prea în serios.

Prima colaborare a coincis cu dezvoltarea programului Urban Up! într-o formulă beta în 2016, când am participat la atelierele în care De-a Arhitectura a testat conceptul, care s-a dezvoltat foarte natural, în proiectul din 2017. În 2018 am coordonat un proiect care a fost o continuare la nivel de Bucureşti a celor anterioare, adresate liceenilor. Cel mai intereasant lucru desprins din aceste experienţe de început a fost faptul că interacţiunea cu adolescenţii este mult mai uşoară cu ajutorul intermediarilor, apropiaţi de vârsta lor, studenţii.

Unii dintre tinerii care au participat la atelierele Urban Up! au ajuns să fie studenţi la Mincu şi, recent, mentori pentru adolescenţi la rândul lor. Nu pot spune că mă aşteptam la asta, dar pot spune că sunt foarte mulţumită de acest rezultat.

DAA: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la colaborarea cu De-a Arhitectura?

MM: Asociaţia este o sursă continuă de inspirație pentru mine și o ocazie să mai scot la iveală adolescenta de 16 ani din interior. De multe ori activitățile cu tinerii m-au făcut să înţeleg anumite reacţii şi comportamente ale studenţilor cu care lucrez la universitate şi mi-au explicat felul în care au fost modelați înainte să ajungă în atelier la noi.

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

DAA: Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

MM: Singurul lucru dificil este gestiunea timpului şi faptul că mi-aş dori mereu să fac mai multe lucruri decât reușesc.

DAA: Ai fost marcată de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

MM: Eu nu am predat la clasă, decât cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”, în cateva situații, dar atunci, ca şi la universitate şi în orice activitate pe care o desfășor cu tinerii, încerc să „folosesc” o serie de valori descoperite la profesorii care mi-au marcat evoluția şi pe cei mai mulţi i-am întâlnit la Mincu, unii chiar îmi sunt colegi. Mi-au schimbat mult perspectiva şi profesorii de la universitățile din afară cu care am interacţionat la master, la conferinţe sau în cadrul colaborărilor. Dar poate cel mai mult a contat întalnirea cu primii mei profesori „străini” de la Liceul Şincai din Cluj, care mi-au dovedit de nenumărate ori că relaţia cu profii poate fi una relaxată pentru că respectul trebuie să fie mereu reciproc şi nu ține de protocol şi formule de adresare.

Încerc să folosesc ce am învăţat din interacţiunile mele de până acum: să abordez lucrurile cu naturalețe, să creez o atmosferă de lucru relaxată şi să utilizez simţul umorului, chiar dacă sunt sigură că nu este pe gustul tuturor mereu.

DAA: Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

MM: Mă interesează să învăţ „limba” generaţiei tinere, să pot comunica cu ei mai bine, ca să putem învăţa cât mai mult unii de la alţii.

În acelaşi timp mă înteresează mult arhitectura din lemn şi valenţele ei contemporane şi îmi doresc să proiectăm tot mai mult cu acest material performant şi în România.

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

DAA: Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

MM: Am lucrat la proiecte mari, cu impact la nivel local şi naţional, spitale, muzee, şcoli etc, dar cred că proiectul cel mai frumos este încă în lucru, în universitate şi în proiectele care implică tinerii şi viziunea lor asupra oraşului.

În universitate predau diverse materii de specialitate, în cadrul Departamentului de Ştiinţe Tehnice, dintre preferatele mele fiind cursul de „Construcţii din lemn şi oţel” şi „Atelierul de Proiectare de Arhitectură” de la Urbanism. De câte ori găsesc timp încerc să particip la workshopuri şi activităţi extracurriculare şi să mă rup de contextul obişnuit, mergând cu studenţii la şcoli de vară la Sibiu, Sulina sau Braşov.

DAA: Care este motto-ul tău personal?

MM: Înconjoară-te de tineri şi vei fi mereu tânăr şi creativ!

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

Cum se va forma un model?

Grădina verticală poate fi deja amenajată sau o poți crea tu însuți, folosind diverse instrumente. Spre exemplu, este ușor să utilizezi lădițe sau paleți de lemn în același scop. Această grădina se potrivește în special în spațiile reduse și va fi montată fără foarte multe bătăi de cap. O altă soluție ar fi un model alcătuit din materiale reciclabile. Prin intermediul acestuia, vei proteja mediul înconjurător și nu mai există cheltuieli la fel de mari. Unele persoane aleg sticle reciclate, iar apoi folosesc un suport de sârmă pe care-l agață pe un gard sau perete. Pentru plantele mai mici, există posibilitatea de a se forma o grădină verticală în saci. Aceste tipuri de construcție se întâlnesc rar, fiind necesar un suport de metal sau lemn de tip cadru. Florile colorate vor face însă decorul să iasă în evidență.

 

Grădinile verticale pe rafturi se vor monta în stilul clasic sau împreună cu vase de lut, precum și cu cutii de metal vopsite. Dacă optezi pentru un astfel de aranjament, plantele agățătoare sunt ideale. Ultima categorie pe care să o iei în considerare este grădina suspendată. Aceasta prezintă un impact estetic deosebit, fiind realizată pe mai multe niveluri. Se vor utiliza frânghii, agățate de stâlpi de lemn.

 

Ce pași să urmezi pentru a avea o grădina verticală?

Primul pas este cel de a alege locul potrivit de montaj. Indiferent cât de mult vei îngriji plantele, acestea au nevoie de lumină de la soare și nu vor crește corespunzător într-un mediu diferit. În funcție de tipul de grădină pe care îl preferi, va fi necesar să alegi materialele și să faci o estimare de costuri. După ce sunt montate suporturile cu plante se așează pământul pentru flori în fiecare recipient și apoi acestea sunt udate. Dacă optezi pentru un panou gata realizat,  nu mai există alți pași. Pentru îngrijirea grădinii este nevoie de îngrășământ și de o irigare zilnică. Schimbarea plantelor se va efectua atunci când ele se usucă, inclusiv cu pământul. O grădină verticală aduce o notă de frumusețe în orice locuință, reprezentând un mod inedit de amenajare exterioară sau interioară.

 

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

Cum se creeaza umiditatea din casa

 

Nivelul de umiditate din interiorul casei este un factor care poate influenta in mare masura sanatatea familiei, de aceea este important sa ii acorzi o atentie deosebita. Cu precadere in sezoanele predispuse alergiilor si virozelor, se recomanda controlarea umiditatii, pentru ca in acest caz temperatura si umiditatea joaca un rol crucial in prevenirea, ameliorarea si vindecarea lor.

Umiditatea reprezinta cantitatea de vapori de apa din aerul casei, iar aceasta variaza in functie de sezon si de conditiile climatice. Aerul contine mereu un anumit grad de umiditate, insa nivelul acesteia este important de cunoscut si pastrat in niste limite considerate normale.

Indicatorul de referinta al umiditatii este umiditatea relativa (Rh - Relative Humidity) si este definita ca si procent, reprezentand cantitatea de umiditate din aer relativ la nivelul maxim de umiditate pe care il poate absorbi aerul pana la limita de condens. Probabil ca ai vazut, de multe ori, la emisiunile de meteo, sau pe site-urile de prognoza ale vremii, pe langa temperatura, si nivelul de umiditate din aerul exterior - de exemplu 20% sau 80% sau chiar 100% atunci cand ploua.

Cu siguranta, termenul de confort termic iti este cunoscut, acesta fiind o combinatie intre temperatura, presiune si umiditatea relativa. Ne simtim confortabil atunci cand este cald si aerul relativ uscat, insa daca aerul este prea incarcat de umiditate, ne simtim inconfortabil deoarece este impiedicat schimbul natural de umiditate dintre corp si mediul exterior. La fel, daca aerul este prea uscat, corpul nostru are de suferit.

Daca in exterior este imposibil sa controlam nivelul umiditatii, in interiorul casei sau la locul de munca, acest lucru este posibil. Trebuie insa, mai intai sa intelegem ce este umiditatea, cum se poate verifica nivelul umiditatii relative si cum se poate controla umiditatea relativa.

O incapere cu spatii distincte. Cum se face o delimitare vizuala originala?

Pericolele unei umiditati crescute

 

Activitatile casnice, precum gatitul, spalatul, calcatul sau intinsul rufelor la uscat in casa, sunt lucruri obisnuite care pot duce la cresterea umiditatii. Daca nu se iau masuri in timp, umiditatea crescuta sau, dimpotriva, scazuta conduce la urmatoarele probleme de sanatate:

  • aparitia alergiilor si a astmului;
  • disconfort si iritatii la nivelul cailor respiratorii;
  • eruptii cutanate, eczeme si uscarea sau inrosirea ochilor.

Semne ale umiditatii crescute sau scazute
Daca inca nu ai un aparat care sa indice nivelul de umiditate, cateva semne te pot duce cu gandul ca umiditatea din casa are valori fie prea mari, fie prea mici:

Semne ale umiditatii crescute:

  • Condens pe ferestre;
  • Deteriorarea peretilor si a tavanului;
  • Aparitia igrasiei;
  • Mucegai si miros statut pe mobila.

Semne ale umiditatii scazute:

  • Senzatie de uscaciune la nivelul gurii, al nasului si al gatului;
  • Piele uscata;
  • Senzatie de sete permanenta;
  • Mancarime la nivelul nasului si al ochilor.

 

Legatura dintre umiditatea din locuinta si starea de sanatate

 

Umiditatea este deosebit de importanta pentru starea noastra de sanatate, mai ales in timpul iernii, cand ne petrecem cea mai mare parte a timpului in interior. Un nivel prea ridicat al umiditatii favorizeaza dezvoltarea mucegaiului, a bacteriilor, a ciupercilor si a parazitilor, iar un nivel prea scazut al vaporilor de apa din aer va face organismul mai vulnerabil la viroze.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.