O viziune arhitecturală realizată prin inginerie de înaltă calitate
Este un adevăr universal recunoscut faptul că astăzi arhitectura își datorează expresia remarcabilă inovațiilor și descoperirilor făcute în inginerie. Multe dintre clădirile iconice, cum ar fi Fundația Louis Vuitton realizată de Gehry Partners, cu formele sale sinuoase, binecunoscutul limbaj caracteristic Zaha Hadid sau abordările ingenioase ale OMA (Office for Metropolitan Architecture) nu ar fi putut fi posibile fără o echipă entuziastă și devotată de ingineri.
Unul dintre cele mai apreciate birouri de inginerie, Werner Sobek Stuttgart, va fi reprezentat la SHARE București de Roland Bechmann. Proiectele celor de la Werner Sobek sunt recunoscute în întreaga lume pentru nivelul înalt de inginerie, proiectare și sustenabilitate. Firma are birouri în Stuttgart, Dubai, Frankfurt, Istanbul, Moscova, New York și Buenos Aires.
Munca lor este definită de designul premium pe baza tehnologiei de înaltă clasă combinată cu tehnologii sofisticate sustenabile. Lucrează pe toate tipurile de clădiri și materiale. Un accent deosebit se pune pe designul structural ușor, sistemele transparente de fațadă și conceptele de construcție durabile, dintre care unele vor fi prezentate în cadrul forumului SHARE ce are ca temă "Fațadele și Peisajul Urban".
Roland Bechmann este director general și partener al biroului internațional de inginerie Werner Sobek Stuttgart. Născut la Berlin, s-a mutat ulterior la Hanovra, Germania, unde a studiat Ingineria Construcțiilor. După ce și-a finalizat studiile, Roland a început să lucreze la Werner Sobek Stuttgart și, în curând, a devenit manager principal, apoi director general și, în final, directorul și partenerul companiei.
Roland conduce departamentul de concursuri și este specialist în managementul proiectelor, structuri ușoare și construcții din oțel. Are o vastă experiență în diferite proiecte de mare anvergură, cum ar fi sediul ADAC din München/Germania, Turnul Hegau din Singen/Germania și turnul olimpic de 400 m în Nanjing/China. În plus, Roland a fost responsabil de mai multe proiecte complexe și de mari dimensiuni, cum ar fi World Expo 2017 în Astana/Kazahstan și gara subterană din Stuttgart/Germania.
EXPO 2017 a avut loc în capitala Kazahstanului, Astana. Câștigător al competiției arhitecturale internaționale în 2012 a fost biroul de la Chicago a lui Adrian Smith + Gordon Gill. Werner Sobek a îndrumat echipa câștigătoare cu privire la aspectele de inginerie structurală și de fațadă. O atenție deosebită a fost acordată modului în care situl EXPO poate fi utilizat în viitor. După expoziție, majoritatea clădirilor au fost schimbate, dezasamblate sau transformate. Cladirile care au fost dărâmate au putut fi reciclate cu usurinta.Punctul de interes Expo City a fost reprezentat de Pavilionul Kazahstanului. Structura sferică a atins o înălțime totală de 100 m și a măsurat aproximativ 80 m în diametru.
Printre numeroasele premii ale biroului se numără: Premiul Fritz Leonhardt, Premiul DuPont Benedictus, Premiul de Design al Industrial Fabrics Association International, Premiul European Gluelam, Premiul Fritz Schumacher al Fundației Alfred Töpfer, Premiul "Building of the Year" al Asociației Arhitecților și Inginerilor din Hamburg, Premiul SEAOI pentru excelența structurală, Premiul RIBA, Premiul Hugo Haering, Premiul Auguste Perret al UIA, Medalia Fazlur Khan și Premiul Balthasar Neumann.
Forumul SHARE Bucharest 2018, care va avea loc pe data de 9 octombrie, are plăcerea să îl întâmpine pe Roland Bechmann printre principalii conferențiari ai evenimentului, împărtășind cu noi experiența sa vastă privind ingineria structurilor și fațadelor.
Agenda vorbitorilor din cadrul SHARE Bucharest, ce va avea loc pe 9 octombrie 2018 la Radisson Blu Hotel, este întregită de nume cu rezonanță în lumea arhitecturii și ingineriei precum:
Reinier de GRAAF (OMA), Carol Ross BARNEY (FAIA, founder of Ross Barney Architects), Ewa Kurlyowicz (Kurlyowicz& Associates), Stanisław Deńko (WIZJA Architecture Office), Darius Reznek (KARRES+BRANDS), Catherine Mosbach (Mosbach paysagistes), Marcin Brataniec (eM4), Joanna Sutherland (Haworth Tompkins), Murray Kerr (Denizen Works).
Participanții înscriși la conferințe au la dispoziție o platformă app (Whova) care să faciliteze comunicarea înainte și în timpul evenimentului.
Arhitecții înregistrați, cu drept de semnătură ai Ordinului Arhitecților din România beneficiază de înscrieri gratuite până la data de 15.09.2018
Formularele de înscrieri sunt disponibilie și le puteți accesa folosind următorul link:
https://whova.com/web/bucha_201810/
Ne puteți contacta pe
Facebook: https://www.facebook.com/abplus/
Twitter: https://twiter.com/ArchTradeEvents
Instagam: https://www.instagram.com/sharearchitects/
Pentru detalii suplimentare vă aștepăm întrebările la adresa de mail:
De 20 de ani, ABplus events promovează excelența în domeniul arhitecturii și contrucțiilor prin evenimente internaționale organizate pentru arhitecți și contractori în Europa Centrală și de Est. Informațiile despre evenimentele organizate în România, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Albania, Serbia, Grecia, Polonia sunt prezentate pe www.share-architects.com.