Parchetul din bambus: proprietăți şi beneficii
Bambusul este o alegere excelentă pentru parchet datorită proprietăților sale ecologice, devenind din ce in ce mai popular şi atractiv pentru clienți.
Este un copac cu creștere rapidă, care ajunge la maturitate într-un sfert din timpul copacilor de esență tare. Acest lucru îl face, de asemenea, mai rentabil decât lemnul de esență tare. Bambusul este durabil și prietenos cu mediul.
Dacă vă doriți podele durabile și rezistente la uzură, atunci luați în considerare bambusul densificat.
Este de peste două ori mai tare decât parchetul din stejar, ceea ce face parchetul ideal pentru zonele aglomerate sau proprietăți comerciale.
Parchetul din bambus este extrem de versatil. Poate fi instalat pe aproape orice pardoseală și folosit în majoritatea încăperilor din casa dumneavoastră.
Bambusul este stabil dimensional, ceea ce înseamnă că poate fi folosit în încăperi cu temperaturi fluctuante. Unele tipuri pot fi utilizate și cu încălzire prin pardoseală. Este ușor de instalat.Se poate monta atât flotant cât si fix.
Se poate folosi Adeziv silanic pentru parchet Wacol MS260.
Gama este variata in diferite culori, stiluri, modele de granulație, finisaje de suprafață și dimensiuni.Veți putea completa podeaua din bambus cu accesorii potrivite pentru podea, cum ar fi plinte, bare pentru uși și capace pentru țevi.
Veți găsi podelele din bambus igienice, ușor de curățat și grozave pentru cei care suferă de alergii. Dacă adoptați o rutină zilnică de curățare a prafului și a murdăriei si nu lăsați nici un loc unde să se ascundă părul animalelor de companie sau alți alergeni atunci succesul este garantat.
Există pe piață foarte multe soluții de curățare pentru parchetul de bambus, blânde și prietenoase cu acesta,de exemplu detergent pentru parchet Bona.
Bambusul este cunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa, dar nu este indestructibil!
Parchetul din bambus este o pardoseală rezistentă la uzură, este posibil să găsiți totuși zgârieturi la suprafață dacă nu îl îngrijiți corespunzător. Asigurați-vă că utilizați tampoane de protecție din pâslă pe partea de jos a mobilierului.
De asemenea, ar trebui să aveți grijă când mutați obiecte grele de mobilier. Nu trageți niciodată lucruri pe podea, ridicați-le întotdeauna și așezați-le ușor.
Care este scara de duritate Janka pentru parchetul din bambus?
Duritatea podelei tradiționale din bambus variază de la 1180 (orizontal carbonizat) până la aproximativ 1380 (natural), în timp ce tehnicile mai noi de fabricație, inclusiv podelele din bambus densificat, variază de la 3000 la peste 5000 folosind testul de duritate Janka.
Alte materiale de pardoseală au evaluări Janka comparabile, cu un număr mai mare indicând un material mai dur: stejar roșu (1290); stejar alb (1360); artar de stâncă (1450); hickory (1820); și Brazilian Cherry / Jatoba (2350). Testarea Janka ar trebui să fie folosită ca ghid și nu singura considerație atunci când se compară diferite specii de podele din lemn și bambus.
Factori precum construcția și finisajul ar trebui să joace, de asemenea, funcții importante în întreținerea și durabilitatea unei podele din bambus.
Care sunt dezavantajele parchetului din bambus?
Deși pardoseala din bambus este rezistentă la apă, nu este în niciun caz impermeabilă. Nu trebuie să folosiți niciodată podea din bambus în exterior, într-o baie sau în orice altă zonă cu apă în exces.
Parchetul din bambus este un produs natural, v-a încerca să absoarbă orice apă sau lichid suplimentar din jurul acestuia, este esențial să vă asigurați că pardoseala este complet uscată înainte de instalare. De asemenea, ar trebui să ștergeți imediat orice scurgeri sau accidente de apă de pe suprafața bambusului dvs.