Paturi la înălțime, confort și eficiență în folosirea spațiilor
Pentru apartamentele mici, paturile amplasate la inaltime reusesc intr-un mod foarte simplu sa ofere o separare a zonei de zi de cea de noapte, permitand amenajarea spatiului de discutii dedesubt. Daca nu v-ati gandit sa incercati o astfel de abordare poate exemplele pe care vi le vom prezenta in continuare va vor convinge de eficienta solutiei.
Un astfel de pat poate fi construit deasupra zonei de acces in mini-apartament/camera unde nu aveti nevoie de inaltime mare si puteti sa creati o zona de depozitare foarte utila. Un tavan finisat intr-o culoare interesanta poate defini aspectul modern al intregii incaperi.
Daca nu beneficiati de un spatiu cu tavane inalte, puteti sa adoptati aceasta solutie dar sa pozitionati patul ceva mai jos. Aceasta nu inseamna ca spatiul de dedesubt ramane nefolosit, el putand oricand sa fie compartimentat pentru a putea depozita haine sau diverse alte obiecte.
Puteti sa profitati de avantajele unui pat suspendat, amenajand dedesubt zona de discutii cu ajutorul unor canapele joase si a unor scaune tip taburet. Patul in aceasta situatie a fost mascat cu rafturi inguste pentru carti.
Puteti sa folositi volumul interior existent astfel ca zona destinata patului poate fi pozitionata deasupra unor rafturi incastrate in perete.
Nu este nevoie sa exagerati cu inaltimea. Este suficient ca patul sa fie pus pe o structura astfel gandita sa integreze rafturi, dulapuri si scari menite sa ofere un plus de spatiu pentru depozitarea diferitor obiecte.
Puteti sa fiti creativi si cel putin paturile pentru copii sa le faceti distractive, astfel ca cei mici sa urce sau sa coboare folosindu-se de franghii, suprafete inclinate sau chiar bare verticale.
Daca achizitionati un pat suspendat din comert, puteti sa interveniti cu ajutorul unor draperii la nivelul inferior si astfel sa delimitati o zona de dressing.
Mai multe informatii gasiti la www.apartmenttherapy.com.
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa