Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Paturi pentru dupa-amieze de ragaz

Paturi pentru dupa-amieze de ragaz
Patul nu a mai primit atata atentie de pe vremea romanilor, cand a sedea intins ziua in amiaza mare era considerat mai degraba un scop in viata, nu un lux. Departe de a va impinge spre un stil de trai “decandent” (dar de ce oare imaginile cu nobili romani nu ii ilustreaza niciodata obezi?), va oferim idei pentru momentele de relaxare in intimitatea caminului. Atunci cand nu vreti neaparat sa dormiti, ci va doriti genul acela de odihna activa care va reface energia...


Culmea cum aceasta placere a sederii pe canapesi a cufundarii, in acelasi timp, in activitati placute, nu este asociata nici macar in societatea contemporana cu preocupari mai nobile decat pe vremea romanilor. A manca, a bea si a se distra la orizonatala (prin spalarea creierului la televizor, nu va ganditi la altceva!) pare si acum preocuparea marii majoritatii oamenilor. Si totusi, patul-canapea destinat unor dupa amieze lenes-active (de reverie artistica, ascultare de muzica sau lectura, terapii cu lumina sau instruire personala etc.) poate fi un obiect de mobilier in sine si nu neaparat acelasi lucru cu patul de dormit.

Unele spatii din imaginile de mai jos sunt cumva mascate in nise sau incastrate in mobilier, ceea ce le asigura intimitatea. Altele sunt pozitionate in apropeierea unor ferestre luminoase, asigurand un peisaj, o lumina si temperatura optima atat pentru zilele insorite de vara, cat si pentru cele mohorate de iarna. Voi pe care l-ati alege?




Paturi pentru dupa-amieze de ragaz

Cu peste 30 de ani de experiență de management în acest domeniu și o echipă pasionată, facem față oricărei provocări peisagistice prin oferirea de produse și sisteme de înaltă calitate. Suntem gata să construim împreună cu partenerii noștri un viitor mai curat, mai sănătos și mai durabil. Punem la dispoziție o gamă completă de produse și servicii pentru a transforma acoperișurile, terasele și pereții clădirilor în spații verzi durabile și funcționale; ne angajăm să ne sprijinim partenerii cu produsele noastre ecologice și de calitate superioară. Oferim o varietate mare de plante din genul Sedum, plante perene, arbuști și arbori, precum și toate elemente necesare (inclusiv substraturi de plantare, drenaj, protecție, filtrare), pentru a crea un acoperiș verde spectaculos.

 

Rulourile de Sedum

 

Rulourile de Sedum oferă o varietate mare de culori și forme, deoarece conțin plante cu frunze de dimensiuni variate.

Pentru a avea garanția unui acoperiș verde impresionant și plin de viață, folosim rulourile de Sedum crescute în plantațiile proprii de la Arad, care oferă o plapumă de vegetație compactă, imediat după instalare, cu frunze colorate pe tot parcursul anului, o mare capacitate de retenție a apei și rezistență la secetă.

Covorul obținut din rulouri de Sedum este ușor de instalat și de întreținut; necesită mentenanță minimă, de 1-2 ori pe an; e alegerea perfectă pentru orice acoperiș verde extensiv.

Linii de tramvai înverzite cu rulouri de sedum

Utilizarea Sedumului la înverzirea liniilor de tramvai aduce beneficii importante pentru comunitate. În primul rând, îmbunătățește calitatea aerului, prin captarea particulelor de praf și a poluanților din aer.

De asemenea, Sedumul ajută la reducerea nivelului de zgomot, oferind un mediu mai liniștit și plăcut pentru locuitori. În plus, contribuie la îmbunătățirea aspectului urban, prin aducerea unui element de natură în oraș. Aspectul verde al liniilor de tramvai creează un mediu mai plăcut și mai estetic pentru oameni. Acest lucru are un impact pozitiv asupra stării de bine a locuitorilor și poate contribui la îmbunătățirea calității vieții în oraș.

Sedumul absoarbe CO2 și particule, stocând în medie 1,23 kg CO2 pe metru pătrat pe an. Acest lucru înseamnă că 813 m2 de cale ferată/linie de tramvai înverzită cu Sedum absoarbe o tonă de CO2 pe an. O tonă de CO2 este echivalentă cu poluarea cauzată de conducerea unui automobil pe benzină pe o distanță de aproape 10.000 km.

Arad este primul oraș din țară unde s-a realizat un spațiu verde semnificativ datorită înverzirii liniilor de tramvai, instalarea fiind realizată în vara și toamna anului 2023.
Proiectul de succes este considerat pionier în România și este de așteptat ca și alte orașe să se alăture inițiativei în viitorul apropiat. Amenajarea s-a realizat fără sisteme de irigații, pe Bulevardul Revoluției și Calea Aurel Vlaicu, pe o lungime de 5,5 km, realizându-se astfel ecologizarea zonei și a coridorului format din liniile de tramvai existente, pe o suprafață de 3 ha.

Înverzirea liniilor de tramvai s-a realizat prin amenajarea cu rulouri de Sedum între șinele de tramvai și în exteriorul acestora, pe toată lungimea amplasamentului.

Traseele de tramvai înverzite influențează pozitiv percepția vizuală a peisajului urban, spațiul verde creat prin înverzirea liniilor creează legătură între mediul construit, om și natură, oferă un climat mai sănătos și contribuie la bunăstarea locuitorilor.

Trendul de înverzire a liniilor de tramvai cu Sedum este o soluție inteligentă, sustenabilă și estetică, ce poate aduce beneficii semnificative pentru mediul urban și comunitatea locală.

Paturi pentru dupa-amieze de ragaz

Rulourile de biogazon

 

Un acoperiș verde cu rulouri de biogazon oferă un aspect estetic plăcut și natural, aducând frumusețe peisajului urban.

O modalitate simplă de a obține o pajiște spectaculoasă este plantarea de rulouri de biogazon, care formează o suprafață verde compactă instantanee. Prin instalarea rapidă a unui gazon bine dezvoltat se obține o suprafață compactă foarte repede, eliminându-se timpul de așteptare și costurile de întreținere pentru 5-7 luni de zile (inerente în cazul însămânțării).

Biogazonul este crescut și întreținut folosind practici prietenoase cu mediul; pentru creșterea plantelor se utilizează doar semințe de gazon rezistente la secetă și nu se folosesc pesticide și ierbicide chimice; buruienile se elimină prin tundere repetată și operațiuni de extragere manuală. Este caracterizat prin rezistență la temperaturi ridicate și perioade secetoase, are o putere mare de înrădăcinare și necesită mai puțină întreținere. Rezultatul este un gazon viu colorat, sănătos și rezistent în orice condiții climatice.

 

Pereții și fațadele verzi

 

Fațadele și pereții verzi reprezintă o inovație arhitecturală impresionantă, ce aduce un aer proaspăt și un verde natural în mediul urban. Acestea sunt create prin plantarea sau instalarea de vegetație cu diferite specii de plante perene pe suprafețele verticale ale clădirilor. Vegetația este plantată într-un mediu de creștere format din sol sau substrat special. Pot fi amplasate pe clădiri comerciale, industriale, rezidențiale sau spații publice.

Există multe soluții diferite de înverzire verticală și nenumărate specii de plante care pot fi utilizate în funcție de obiectivele specifice ale proiectelor, având în vedere umbrirea, estetica, temperatura sau umiditatea.

La alegerea sistemului potrivit se ține cont de specificațiile locului în care sunt montate; în general, factori precum costurile, întreținerea și structura de bază determină alegerea sistemului și a plantelor utilizate.

Sistemele de pereți și fațade verzi pot fi realizate în diferite moduri: cu plante cățărătoare (ce au sau nu suport de susținere), cu ajutorul unor panouri precultivate sau prin construirea pereților individuali cu substrat special pentru înrădăcinare și creștere.

 

Sistemul de panouri pentru grădini verticale

Sistemul modular de tip panouri „Flower&Wall” este ultima generație în domeniul ecologizării clădirilor, o metodă inovatoare, sustenabilă, cu care orice suprafață gri se poate transforma cu ușurință într-o oază verde.

Plantele sunt așezate într-un substrat special conceput pentru creșterea verticală; datorită sistemului profesional de irigare și mediului de creștere, plantele primesc toți nutrienții și hidratarea necesară pentru o dezvoltare sănătoasă, astfel încât vegetația să aibă un aspect vibrant și multicolor.

Sistemul este caracterizat printr-o greutate redusă; oferă o soluție versatilă pentru înverzire, cu multiple posibilități de utilizare pentru aproape toate tipurile de pereți. Se poate monta atât pe clădiri existente, renovate, cât și pe clădiri noi; se poate instala în orice forme și dimensiuni dorite, chiar și pe suprafețe cu linii curbate, ondulate. Profilele sunt rezistente la coroziune și pot fi instalate atât pe orizontală, cât și pe verticală, în funcție de formatul și dispunerea peretelui de susținere.

Panou EPS cu aluminiu pentru sistem uscat.jpg
Panou EPS cu aluminiu pentru sistem uscat.jpg
Aditiv antialge
Aditiv antialge
Paturi pentru dupa-amieze de ragaz

Noi capacități de calcul

 

Editarea ușoară a rigidității elementelor planare pentru un control ortotropic precis. Noii modificatori de rigiditate a elementelor de suprafață din Advance Design 2025 oferă utilizatorilor controlul absolut asupra fiecărui aspect de rigiditate. Advance Design poate acum modela elemente speciale de suprafață care necesită rigidități diferite pentru comportamente de încovoiere, axial și de forfecare în fiecare direcție.

Având un control complet asupra fiecărui aspect de rigiditate al elementului de suprafață, designerul are la dispoziție o gamă largă de aplicații practice, inclusiv modelarea plăcilor cu goluri sau a pereților care transferă doar forțe verticale.

 

Capabilități de modelare

 

Cu Advance Design 2025, puteți modela cu ușurință nouă tipuri diferite de geometrie pentru suportul panourilor fotovoltaice, adaptabile nevoilor variate ale proiectului prin subtipuri personalizabile. Noul generator de geometrii este potrivit pentru proiectarea fermelor solare de mare amploare, a acoperișurilor rezidențiale și a structurilor pentru parcări acoperite, promovând adoptarea pe scară largă a energiei solare. Interfața prietenoasă simplifică procesul de modelare, permițând inginerilor să personalizeze rapid geometria, economisind timp și resurse.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.