Pereti cu flori multicolore? Da, in camera copiilor

...Si nici nu arata atat de infantil sau ridicol pe cate s-ar putea crede. Dimpotriva, aerul original pe care aceste fori il aduc oricarei incaperi inveseste automat si adultii. Nu doar camerele de acasa ale copiilor, ci si incaperile din gradinite pot beneficia de asmenea decoratiuni, facute din materiale autocolante, care se pot adauga fara nici o probema peste vopseaua lavabila.
Fie in relief, facute din diverse tipuri de hartie sau chiar materiale textile, fie sub forma de stickere, florile pot decora ca atare peretele sau pot fi interate intr-un desen mai amplu. Exista o serie de stiluri si imprimepuri de la care va puteti inspira pentru a crea propriile lucrari. (Daca nu gaisi stickere, puteti pur si simplu decupa florile dintr-un fototapet, daca nu vreti sa incarcati cu el tot peretele.)
Cateva idei decorative cu flori din hartie autocolanta

Volumetria OFV este compusă din trei orientări determinante, strada Zăgazului la care se aliniază, lacul către care se orientează locuințele cele mai generoase și orientarea determinată de traseul subteran al metroului.
Abilitatea unei arhitecturi de calitate este de a transforma problemele în beneficii: am creat o curte-atrium triunghiular, cu caracter semiprivat valoros, cu un traseu pietonal către clădirea învecinată, cu acces direct către strada principală Nicolae Caramfil.
ADAPTIVĂ este și configurarea apartamentelor. OFV este un proiect boutique în care aproape toate apartamentele sunt unice, customizate în funcție de panta terenului, rezultând duplexuri cu o deschidere interesantă la grădini proprii. În funcție de orientare și etaj, apartamente de înaltă calitate au perspective largi către lac, peste nivelul clădirii învecinate. Custom este și croiala apartamentelor proiectate în funcție de necesitățile cumpărătorilor Duplexurile de la ultimele etaje au access către terasa clădirii, zona de leisure privat și cu piscină privată.

Diversitatea sinergică este urmărită constant pe traseul între spațiul public stradal, până în familiaritatea apartamentelor, începând cu lobby-ul de intrare, pe două niveluri, balconul interior de la etajul 1 către lobby, și continuând cu circulațiile orizontale dinamizate de deschideri către atriumul triunghiular.
Toate proiectele Xarchitecture beneficiază de echipe multidisciplinare. În acest caz, OFV a avut amenajarea interioară semnată de Lemon Interior Design, conceptul fațadei de Bueso-Inchausti & Rein Arquitectos și sistematizarea verticală Urban Trafic. Proiectul tehnic de fațade este însă intern, iar parte din detaliile de execuție de Glassrom, definitivat de departamentul fațade X Architecture & Engineering. Expresia arhitecturală la exterior își păstrează caracterul de proiect boutique custom made, cu atenta rezolvare a detaliilor complexe. Tectonica fațadelor raspunde copacilor de pe malul de lac, cu juxtapuneri coerente de texturi și materiale prietenoase.

Avantajele unui sistem fotovoltaic de 5 kw
Avantajele unui sistem fotovoltaic de 5 kW pentru un prosumator sunt multiple și variate, începând cu reducerea facturilor la energie. Deoarece energia solară este gratuită, odată ce sistemul este instalat și funcționează, costul energiei electrice se reduce considerabil. Un alt avantaj important al sistemelor fotovoltaice îl reprezintă protecția mediului. Energia solară este una dintre cele mai curate forme de energie, având un impact redus asupra mediului. Astfel, utilizarea energiei solare contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și la combaterea schimbărilor climatice.
Independența energetică este un alt beneficiu major al instalării unui sistem fotovoltaic. Proprietarii care optează pentru această soluție nu mai depind de furnizorii de energie electrică și nu sunt afectați de fluctuațiile prețurilor energiei. În plus, în cazul întreruperilor de curent, cei care au un sistem fotovoltaic pot continua să beneficieze de energie electrică.
În ceea ce privește posibilitatea de a vinde surplusul de energie, aceasta este o oportunitate reală în multe țări, inclusiv în România. Conform legislației în vigoare, proprietarii de sisteme fotovoltaice care generează mai multă energie decât consumă, pot vinde surplusul rețelei publice, obținând astfel un venit suplimentar. În funcție de cantitatea de energie produsă și de tarifele aplicate, acest venit poate ajuta la recuperarea mai rapidă a investiției inițiale. Prin urmare, un sistem fotovoltaic de 5 kW nu doar că ajută la economisirea banilor, protejarea mediului și asigurarea independenței energetice, dar poate și aduce un profit.
Optimizarea producției de energie electrică a unui sistem fotovoltaic de 5 kw
Optimizarea producției de energie electrică a unui sistem fotovoltaic de 5 kw poate fi realizată prin considerarea mai multor aspecte precum:
- alegerea locației potrivite;
- utilizarea componentelor de calitate înaltă;
- orientarea corectă a panourilor;
- întreținerea regulată a sistemului.
Alegerea locației potrivite
Pentru a începe, alegerea locației este unul dintre cei mai importanți factori care pot influența producția de energie. O locație cu soare abundent și fără umbre este ideală. Altitudinea este un alt factor relevant. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât mai multă energie solară poate fi captată.
Utilizarea componentelor de calitate înaltă
Calitatea componentelor utilizate într-un kit panouri fotovoltaice poate avea un impact major asupra producției de energie. Un invertor de calitate înaltă poate asigura o transformare eficientă a energiei solare în energie electrică. De asemenea, calitatea panourilor solare poate influența cât de multă energie solară pot capta.
Orientarea corectă a panourilor
În emisfera nordică, panourile solare fotovoltaice ar trebui orientate spre sud, în timp ce în emisfera sudică, acestea ar trebui orientate spre nord. Unghiul de înclinare al panourilor este deosebit de important. De regulă, un unghi de înclinare între 30 și 45 de grade este optim pentru maximizarea captării de energie solară [2].
Întreținerea regulată
Aceasta poate include curățarea periodică a panourilor solare pentru a înlătura praful și murdăria care ar putea bloca lumina soarelui, verificarea și înlocuirea componentelor deteriorate sau învechite. Pentru procedee de instalare și întreținere realizate în mod corespunzător, îți recomandăm să apelezi la serviciile profesioniștilor în domeniu.
Optimizarea producției de energie a unui sistem fotovoltaic de 5 kW nu este o sarcină ușoară, dar prin considerarea factorilor menționați mai sus, se poate obține o eficiență maximă. Dacă te-ai decis să devii prosumator, DEC Solar îți este alături cu o gamă variată de produse, pentru diferite nevoi în privința sistemelor fotovoltaice on-grid. Pentru orice detalii sau clarificări, nu ezita să ne contactezi!
Bibliografie:
Watt, The Green. “How Much Power Does a 5kW Solar System Produce per Day? (+ Calculator).” The Green Watt, 22 Oct. 2021, thegreenwatt.com/how-much-power-does-a-5kW-solar-system-produce-per-day/. Accessed 29 Feb. 2024;
Brooks, Ashlyn. “What Is the Best Angle and Orientation for Solar Panels?” Forbes Home, 26 Sept. 2022, www.forbes.com/home-improvement/solar/best-angle-for-solar-panels/. Accessed 29 Feb. 2024.