Podelele din vinil - o tendință cu argumente solide
Argumentul principal este rezistenta la umiditate, podelele din vinil fiind practic inerte in fata factorilor de umiditate. Podelele din vinil sunt prezente atat in varianta cu nut si feder, deci al caror montaj se poate realiza doar prin lipire, dar si cu sistem de montaj click sau dublu click, care permite montajul flotant, clientul putand opta totusi pentru lipire chiar si in acest caz.
Au aparut chiar si generatii noi de LVT, cu diferite combinatii de alte materiale in structura, WPC, pluta, piatra, etc. SPC (stone plastic composite) este ultima generatie de podele din vinil care a devenit inca si mai rezistenta si mai stabila dimensional. Podelele din vinil au o densitate foarte mare si din acest motiv, grosimea lor este mica 4-5 mm, dar mai mult decat suficienta avand in vedere caracteristicile exceptionale ale materialului.
Decorurile disponibile sunt foarte variate, cele mai multe avand aspectul si textura autentica a lemnlui dar exista si modele care imita piatra naturala. Podelele din vinil fac parte, prin natural or din categoria pardoselilor calde.
Un tip foarte interesant de podele din vinil sunt cele care imita foarte realistic designul pardoselilor reci (cu aspect si textura de piatra naturala sau ciment), dar fiind totusi calde la atingere. Adaugand la aceastas si faptul ca sunt foarte rezistente la umiditate, fac din aceasta solutie una foarte atractiva in decorarea interioarelor.
Exista mai multe variante de podele de vinil atat cu design de lemn cat si de piatra naturala, importate si distribuite de Smartrade International ce se pot vedea pe site-ul www.decolandia.ro.