Privire de ansamblu asupra sigurantei domestice - evitati accidentele casnice zilnice
Daca intr-un apartament cu o suprafata medie, un detector amplasat corespunzator este suficient, intr-un spatiu mai mare este nevoie de doua sau trei detectoare. Va recomandam sa alegeti un detector independent cu o sirena incorporata. Nu amplasati un detector de fum in bucatarie sau langa un semineu, in garaj sau in camera cu centrala, unde prezenta fumului este foarte probabila, pentru a evita alarmele false. Cel mai bine este sa instalati detectorul de incediu intr-un loc unde aerul circula cu usurinta, de exemplu pe coridor. Intrucat fumul se ridica, se recomanda ca detectorul sa se instaleze pe tavan la o distanta minima de 30 cm de colturi si de pereti, preferabil in centrul camerei. Detectorul trebuie sa fie departe de ventilatoarele de fereastra, de tavan si de echipamentul de aer conditionat.In topul accidentelor, accidentele casnice sunt primele, duble ca numar fata de cele rutiere. Victimele sunt mai ales persoanele care isi petrec majoritatea timpului in interior. Principala cauza a mortii este intoxicarea cu monoxid de carbon, urmata de incendii si cazaturi. In Europa, mii de persoane mor din cauza accidentelor domestice, un fenomen care este adesea minimizat.
Cate detectoare de fum sunt necesare si unde trebuie amplasate?
Intretinerea unui detector de fum
Odata instalat, este important sa-I asigurati functionarea corespunzatoare a detectorului si intretinerea sa:
- Verificati constant bateriile.
- Verificati integritatea semnalului audio: lunar, testati systematic functionarea detectorului apasand butonul “TEST”. Si, odata la doua luni stergeti praful de pe detector pentru a evita astuparea orificiilor.
Detectoarele de fum de la Avidsen sunt solutia perfecta pentru casa dumneavoastra. Le gasiti la magazinul online www.julienexpert.ro.
Obiectul este ascuns