Probleme specifice locuintelor noi si cum pot fi acestea evitate
Proprietatile noi construite prezinta particularitati care pot speria un proaspat proprietar. Acestea, insa, pot fi usor combatute prin intermediul unor pasi simpli. Una dintre problemele cele mai comune este reprezentata de nivelul crescut de umiditate din incaperi in primii ani de folosire a imobilului. Calitatea aerului interior poate fi, de asemenea, afectata de utilizarea unor solutii de izolare termica. De asemenea, noile tipuri de compartimentare populare in ansamblurile rezidentiale noi pot contribui la o circulatie improprie a aerului care face ca anumite mirosuri neplacute sa persiste mai mult decat ar fi cazul.
Life Art Distributie, companie specializata in solutii de tratare a aerului interior a realizat o lista de sfaturi utile pentru combaterea acestor probleme.
Nivelul ridicat de umiditate in locuintele noi este cauzat de cantitatea mare de apa folosita in procesul de constructie. O cladire noua are nevoie, in mod normal, de aproximativ doi pana la cinci ani pentru a se usca intr-un mod adecvat. Exista dezvoltatori care apeleaza la echipamente profesioniste de uscare, dar intr-o piata cu o cerere foarte mare, de cele mai multe ori, primeaza respectarea unor termeni de livrare. Proaspetii proprietari ai unei locuinte noi se trezesc, de obicei, in situatia in care, in special in sezonul rece, vor observa un nivel foarte ridicat de umiditate in incaperi. Umiditatea in exces poate conduce la aparitia igrasiei sau mucegaiului pe anumite zone de pe pereti sau chiar pe piesele de mobilier. Multi proprietari aleg ca solutie aerisirea intensa a camerelor activitate care duce la facturi mai mare la utilitati.
Life Art Distributie recomanda clientilor care au achizitionat un apartament nou sa apeleze in primul rand la o solutie de masurare a nivelului de umiditate. Exista aparate specializate cum sunt cele de la Gann care pot fi si doar inchiriate chiar si pentru un interval scurt. Pentru a evita aceste probleme specialistii Life Art recomanda sa apelati la o solutie simpla si eficienta de uscarea rapida inainte de a va muta in apartament. Umiditatea in exces poate fi eliminata cu ajutorul unor aparate specifice intr-un interval scurt de 3-5 zile. Costurile unei astfel de actiuni incep de la circa 65 euro (pret calculat pentru 3 zile inchiriere dezumidificator si ventilator, masuratoare si transport inclus), pentru o garsoniera si cresc in functie de suprafata locuintei si numarul de zile necesare.
Calitatea aerului interior din locuintele noi poate fi afectata de mai multi factori care implica solutiile de izolare termica utilizate si merg pana la aspecte specifice produselor noi de tipul vaporilor eliminati de vopseaua proapsat aplicata. Locuintele bine izolate termic, in special, cele care au utilizat solutii specifice cladirilor pasive pot impiedica circulatia aerului si autoreglarea nivelului de umiditate. Alte materiale de izolare, in special cele aplicate la interior pot usca aerul din camere. Ideal ar fi ca o locuinta noua sa beneficieze de solutii de ventilare a locuintelor, dar aceste tehnologii cresc pretul investitiei initiale si sunt mai putin populare. O solutie clasica este reprezentata de ventilarea naturala prin intermediul deschiderii ferestrelor. Insa din nou, este putin probabil sa putem aerisi atat cat ne-am dori de mult in aceasta faza. In plus, aerul poate fi de multe ori poluat si afara.
Life Art Distributie recomanda utilizarea unor purificatoare de aer care distrug peste 99% din micro-organismele din incaperi. Daca doriti in acelasi timp si reglarea nivelului de umiditate puteti apela la produse de umidificare care au inclusa si functia de purificare a aerului de tipul aparatelor Venta. Calitatea aerului interior este foarte importanta pentru sanatatea locatarilor, in special cea a persoanelor mai expuse de tipul copiilor sau batranilor.
Circulatia mirosurilor neplacute poate fi favorizata de tipul de compartimentare al locuintei. Majoritatea dezvoltatorilor opteaza pentru bucatarii deschise sau bai fara ferestre in care aerul este eliminat cu ajutorul unor ventilatoare si a unor coloane comune. Aceste solutii nu sunt, insa, cele mai eficiente si multi clienti din blocurile noi se plang de mirosul de tigara sau de mancare venit de la vecinii de pe aceeasi coloana. In plus, in bucatarii prin procesul de gatire se elimina si o cantitate importanta de monoxid de carbon.
Purificatoarele de aer se dovedesc a fi solutii foarte eficiente in eliminarea acestor probleme pe termen lung. Avantajul unor produse de tipul Airfree este acela ca nu prezinta costuri de inretinere in absenta unor filtre care sa fie schimbate. Produsul functioneaza pe baza unei tehnologii de tratare a aerului la temperaturi inalte.
Obiectul este ascuns